Softelligence, companie specializata in dezvoltarea si implementarea de solutii software de business, angajeaza anul acesta 50 de persoane, in special pe pozitii de programatori. Salariile pentru candidatii fara experienta incep de la 500 de euro, iar specialistii pot sa castige si peste 2.000 de euro, in functie de competente.

Echipa Softelligence numara 100 de angajati, dupa ce pe parcursul anului 2015 au fost recrutate alte 50 de persoane.

"Anul trecut a fost unul bun, ne-am atins obiectivele, fiind un an in care ne-am dublat echipa. Ne propunem si pentru anul acesta crestere, de aproximativ 50%, ceea ce inseamna ca pe final de 2016 vom avea in jur de 150 de angajati", a declarat pentru wall-street.ro Mihaela Dinu, HR manager in cadrul Softelligence.

Potrivit acesteia, compania Softelligence are nevoie de o echipa mai mare, dupa ce si-a diversificat activitatea si a castigat contracte noi.

Cele mai multe pozitii vizeaza competete tehnice precum Java si .NET. De asemenea, dezvoltatorul de software cauta specialisti pentru departamentele de vanzari si marketing, dar si tineri pentru programe de internship si practica platite.

La noi, un junior cu cateva luni de experienta poate sa castige in medie 500-600 de euro, iar seniorii, pot sa ajunga la salarii mai mari de 2.000 de euro

Pe langa salariul de baza, compania ofera angajatilor accesul la traininguri si certificari, precum si carduri de sanatate, abonamente la sali de sport si prima de vacanta.

Cum poate obtine un candidat fara experienta jobul dorit

Chiar daca nu are studii de profil sau nu a fost angajat intr-o companie, un candidat poate sa obtina un job, daca demonstreaza ca a derulat proiecte de profil, chiar daca a facut-o pe cont propriu.

"Ca un incepator sa lucreze pe programare, indicat ar fi sa aiba cateva luni de experienta, chiar daca nu avut un job inca. Adica este important sa fi avut proiecte personale, ca freelancer sau sa fi avut un blog", a spus Mihaela Dinu.

Studiile de profil sunt importante, insa nu obligatorii, asta pentru ca sunt foarte multi oameni buni in industrie care nu au absolvit o facultate de profil. Pe de alta parte, facultatile nu au atat de multi absolventi precum este nevoia de oameni din piata

Transformari in recrutare

Daca inainte cel mai bine dadeau roade anunturile de angajare postate pe site-uri de recrutare, in prezent, in domeniul IT cea mai mare eficienta o au recomandarile celorlalti si platformele profesionale, mai ales cand este vorba despre profesionisti.

"Canalele clasice de recrutare nu mai sunt la fel de folosite, s-a produs o schimbare de mentalitate apropo de recrutarea in IT. Nu mai este suficient sa postezi un anunt de angajare si sa te astepti ca oamenii sa vina. Le folosesti ca pe platforme in care sa faci cunoscute ofertele, ca oamenii sa stie ca ai niste pozitii deschise, dar canalele care dau roade sunt cu totul altele. In primul rand, cel mai bine functioneaza recomandarile, ceea ce inseamna ca daca angajatii nostri sunt fericiti vor recomanda alti oameni cu care au interactionat bine in activitatea anterioara. Sau cautam candidatii proactiv, pe LinkedIn sau la evenimente tehnice", a explicat Mihaela Dinu.

Candidatii entry level sunt cei care inca aplica la anunturile de joburi.

Softelligence este o companie specializata in servicii software de business. In ultimii 10 ani, compania a deservit clienti de top la nivel mondial din domeniul serviciilor financiare, intre care Allianz, Aon, ING Bank sau Mercedes Benz Financial, precum si mari jucatori din industriile de manufacturing, retail si oil & gas, colaborand cu companii precum Honeywell, Henkel si Mol.

Sursa foto: Rawpixel.com, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri