Traversam o perioada extrem de dificila pentru Uniunea Europeana si pentru omenire in general. Rezultatul negocierilor dintre UE si Marea Britanie este suficient de vag pentru a putea determina cine castiga si cine pierde. Daca m-ati intreba pe mine, este o situatie in care toata lumea pierde. Dar inainte de a justifica aceasta afirmatie, lasati-ma sa va spun despre leadership si legatura dintre leadership si situatia de fata.

Liderii - mai ales cei politici- sunt cei chemati sa alinieze oamenii in sustinerea unor viziuni, idealuri, care sunt greu de inteles si greu de justificat. Liderii preiau pe seama imaginii, a personalitatii si a increderii de care dispun, toate neajunsurile si greutatile provocate de orice drum spre o alta perspectiva.

Uniunea Europeana este promisiunea, pe care cele mai vechi civilizatii au facut-o omenirii pentru gasirea unui nou sistem social si politic. Un sistem bazat pe cele mai frumoase valori, pe care oamenii le-au afirmat. Iubire, incredere, altruism, capacitatea de a imparti si darui, renuntarea la mandrie si prejudecati. Acest proiect indraznet este in opinia mea singurul raspuns la falimentul sistemului comunist si la criza profunda a sistemului consumerist-capitalist. Ca si escaladarea Everestului, orice drum spre un obiectiv inalt este dificil si are nevoie de oameni puternici, de lideri capabili sa faca din renuntari si durere, virtuti necesare si acceptate.

M-am gandit de multe ori ca acest proiect are nevoie de un alt tip de om, de un om evoluat, in care ego-ul sa nu conduca ratiunea, in care binele colectiv sa faca mai mult sens decat „foarte binele” personal. Am sperat si va marturisesc ca inca mai sper.

Cititi declaratia drepturilor omului! Ce este Uniunea Europeana decat poate cea mai sincera si adevarata asumare a acestor drepturi? Este nevoie de ceva ratiune pentru a enunta aceste drepturi, este insa nevoie de mult mai mult pentru a le aduce cu adevarat in vietile cetatenilor. Este nevoie de leadership, este nevoie de lideri puternici. Deplin justificate, plangerile Marii Britanii sunt, de fapt, plangerile multora. Marea Britanie a fost doar statul membru care a avut curajul sa si le asume, insa vorbim totusi doar de un set de plangeri si ingrijorari. Orice om care a trecut, fie si doar o data, printr-o sedinta de coaching a aflat ca plangerile sunt un semnal ca trebuie sa te uiti spre tine si nu inafara ta, iar ingrijorarile sunt total nefolositoare.

Pozitia vulnerabila si ezitanta a UE ascunde o oarecare recunoastere a atitudinii generale de ingrijorare cu privire la imigratie – din interiorsau exterior, la riscul pierderii capitalului politic asociat, la expunerea exagerata a unor economii europene fata de banii statului, a nevoii de aliniere a strategiilor nationale la strategia UE, s.a.

Probleme adevarate, dificultati reale! Adica exact materialul de lucru pentru lideri. Fie ca este vorba de crize interne si de presiunea pentru repatrierea puterii spre fostele granite pe care partidele nationaliste o fac, sau de lipsa de coeziune si leadership din institutiile europene, noi avem de-a face cu decizii care pot schimba cursul istoriei.

In fata acestor obstacole s-a ales solutia: hai sa pierdem toti cate ceva. Politica este arta compromisului, dar compromisul nu este vreo arta, este doar ceva ce furnizeaza o singura solutie: repetitia.Cine va opri orice alt stat membru sa solicite un tratament special?Cine va garanta ca alte state membre nu vor considera concesiile facute ca pe o lovitura pentru propriile interese? Sau cine va mai avea curajul sa impuna in interesul general, dar de termen lung, proiecte care cer sacrificiu?
Marea Britanie pierde fiindca restarteaza dezbaterea interna cu privire la Scotia, Irlanda de Nord, etc. Pierde deoarece dintr-un pilon de stabilitate al UE, devine un critic al valorilor fundamentale. Pierde deoarece investitorii vor deveni precauti si din multe alte motive.

UE pierde deoarece isi arata disponibilitatea de a pune in discutie valorile fundamentale; pierde deoarece intr-o uniune bazata pe prabusirea barierelor, ajuta la ridicarea unor alte bariere; pierde pentru ca se expune unor situatii similare in viitor si pierde pentru ca ii demobilizeaza pe sustinatorii ei cei mai infocati.

Si poate cel mai important, pierd cetatenii. Milioane de oameni raspanditi in toata zona UE. Oameni ale caror vieti au un context, o traiectorie, o stabilitate, care si-au ales niste lideri pe care i-au imputernicit. Oameni care asista, mai mult sau mai putin neputinciosi la un joc de Go si care asteapta solutia.

Slabiciunea oricarui sistem politic si social intr-o perioada de criza, sta in aceea ca in astfel de momente, doar liderii sunt cei care pot furniza solutii. Liderii sunt oameni, sunt mai puternici sau mai putin puternici, mai creativi sau mai putin creativi. Traim o perioada in care liderii europeni sunt erodati, sunt presati de multiplele crize si provocari, dar traim vremuri in care putem invata si ne putem adapta. Traim perioada in care noi, cei mai importanti componenti ai UE, cetatenii, trebuie sa ne ridicam vocea, sa ne afirmam clar alegerea! Referendumul din 23 iunie nu este despre Marea Britanie, este despre noi toti. Sa aratam englezilor, scotienilor, dar si germanilor si croatilor ca acest proiect frumos face sens; dar numai impreuna!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri