Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) are o echipa de peste 3.700 de persoane in functii de vatmani si conducatori autobuze si troleibuze, din care doar 103 sunt femei, respectiv mai putin de 3%, se arata in datele institutiei, furnizate la solicitarea wall-street.ro.

RATB avea in luna februarie 2016 un numar total de 10.021 de salariati, dintre care 3.751 de conducatori de tramvaie si soferi de autobuze si troleibuze.

Din total, 873 sunt incadrati in meseria de conducator tramvai (vatman), iar 83 sunt femei.

De asemenea, 2.878 sunt soferi, dintre care 2.303 sunt incadrati in meseriile de conducator autobuz, iar 575 sunt conducatori de troleibuze. Din totalul soferilor, doar 20 sunt femei.

Cat castiga un sofer de autobuz

Angajatii RATB din aceste categorii de personal castiga un salariu de baza care variaza intre 2.200 lei brut si 2.298 lei brut.

La acesta se adauga sporul de vechime in munca si sporul de dificultate pentru conducatorii din transportul public de persoane, acordate conform legilor in vigoare si Contractului Colectiv de Munca, potrivit Regiei.

Pentru a ocupa un post de conducator de tramvai, autobuz sau troleibuz cerintele sunt urmatoarele:

  • studii medii;
  • permis de conducere categoria TV/ TB/ D;
  • vechime mai mare de 1 an de la data obtinerii permisului de conducere;
  • atestat de transport persoane (numai pentru conducatorii de autobuz/ troleibuz);
  • cazier judiciar (fara inscrisuri).

Esti interesat de domeniul resurselor umane? Te invitam sa participi in cadrul conferintei HR 2.0: 2016 Mobilitatea si retentia in HR: cum sa iti faci angajatii fericiti?, eveniment aflat la editia a V-a, saptamana viitoare, joi, 17 martie.

Sursa foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri