Opt din zece directori financiari cred ca activitatea lor se va schimba in urmatorii cinci ani, in conditiile in care acestia trebuie sa faca fata unor noi tipuri de provocari, aduse de era digitala, potrivit unui studiu SAP SE, furnizor de solutii software de business si tehnologie.

Studiul SAP, realizat in parteneriat cu CFO Research, la care au participat 371 de directori financiari, trezorerieri si alti profesionisti seniori din domeniu, evidentiaza modul in care se transforma responsabilitatile directorilor financiari. Potrivit cercetarii, 83% dintre respondenti cred ca administrarea fluxului de numerar si realizarea de prognoze financiare sunt mai dificile acum, din cauza cresterii complexitatii business-ului.

In plus, 76% dintre participanti sustin ca nivelul de complexitate va creste in urmatorii ani, patru din cinci respondenti (80%) cred ca departamentele financiare trebuie sa actioneze mult mai rapid decat o fac acum, iar noua din zece (89%) considera ca imbunatatirea acuratetii, consistentei si calitatii estimarilor privind numerarul reprezinta o prioritate.

Studiul mai arata faptul ca directorii financiari sunt constienti de beneficiile pe care le-ar aduce posibilitatea ca managementul general al companiei sa poata face usor si in timp util previziuni de business. Astfel, 82% dintre respondenti cred ca membrii echipei de conducere au nevoie de informatii in timp real legate de finantele companiei, iar responsabilitatea pentru colectarea, interpretarea si prezentarea acestora le revine tot angajatilor din departamentul financiar.

In aceste conditii, doar 24% dintre profesionistii din domeniul financiar sunt de parere ca peste cinci ani vor desfasura aceeasi activitate ca acum. Totodata, 78% dintre cei chestionati spun ca in urmatoarea perioada vor incerca sa isi imbunatateasca abilitatile de a utiliza solutiile IT menite sa le usureze munca si prin care organizatia sa poata obtine un avantaj strategic in fata competitiei.

SAP Romania este printre cei mai mari producatori de software de pe piata locala, cu activitate pe piata locala inca din anul 2002. Compania a avut anul trecut un business de 39,1 milioane de euro si un profit net de 7,6 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. In prezent, compania are circa 400 de angajati, iar 450 de companii din Romania utilizeaza aplicatii de business SAP.

SAP a dezvoltat, in acest context, SAP Simple Finance, o platforma care asigura o imagine detaliata a proceselor interne in timp real, sustinand dezvoltarea si transformarea digitala la nivelul fiecarui departament. Cu ajutorul acesteia, directorii financiari pot realiza analize dinamice si pot evalua cu usurinta implicatiile financiare pe care le presupune fiecare optiune strategica a organizatiei.

Intre principalii jucatori pe piata locala de software mai activeaza Oracle, Bitdefender, SIVECO, Microsoft, Teamnet, Endava, Luxoft, Ubisoft si Metro Systems.

Esti interesat de domeniul resurselor umane? Te invitam sa participi in cadrul conferintei HR 2.0: 2016 Mobilitatea si retentia in HR: cum sa iti faci angajatii fericiti?, eveniment aflat la editia a V-a, joi, 17 martie.

Sursa foto: Stokkete, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri