Salariul

Nu este cel mai important sau singurul important intr-o companie. Cu totii avem toate aceste patru ingrediente, dar la unii conteaza mai mult, iar la altii mai putin.
Salariul este important pentru fiecare dintre noi, pentru multi este poate motivul pentru care ne-am angajat intr-un anumit loc. Dar pentru un salariu bun unii lucreaza foarte mult, atat de mult incat desi le zice cineva ca nu este bine, vor sa se dea ei cu capul de perete. Vad acest lucru cand sunt divortati pentru prima oara, pentru a doua oara, cand au 20 de kilograme in plus.

Perspectivele

Daca ii zici copilului ca o sa mearga in vacanta de Paste, el se bucura acum. Deja se bucura de vacanta care va fi peste cinci saptamani.
Unele companii au perspective pentru angajati, dar sunt cumva in spatele usilor inchise. Si oamenii lor pleaca pentru ca nu stiau ce li se pregateste.
Pleaca desi au salariu bun pentru ca nu au perspective pozitive, ba chiar apar perspective negative.

Mediul fizic si cel psihologic

Mediul fizic se refera la ce se intampla in jurul angajatilor: cati oameni suntem intr-un birou, cum arata biroul, daca este cald, daca deasupra ta se afla aerul conditionat, iar apoi te doare capul. Conteaza unde este biroul, unii calatoresc mult pentru a ajunge la serviciu.

Mediul psihologic se refera la atmosfera, la faptul ca in unele companii sunt sedinte foarte multe, se injura in sedinta. De exemplu, in unele companii oamenii vor sa raspunzi foarte repede la email, daca se poate in trei secunde. Dar emailul este daunator productivitatii, poate deveni chiar toxic pentru ca ne consuma foarte mult.

Seful

Conteaza sa ai un sef care te ajuta sa cresti, care sa te scoata din zona de confort, care sa te provoace. De multe ori, succesul vine din acest lucru. Cred ca fiecare putem spune ca la un moment dat am avut un sef care ne-a facut sa crestem cati altii in zece

Cand economia Romaniei bubuia, erau doua lucruri care mergeau bine: salariul si perspectivele. Daca avem doua dintre cele patru lucruri, putem spune ca suntem bine. Cand economia nu bubuie, primele doua lucruri - salariul si perspectivele - nu prea merg si trebuie sa lucram la ultimele doua, a conchis Octavian Pantis.