Angajatorii romanii se uita peste granite si imprumuta practici care se dovedesc a fi de succes, iar intre acestea se numara remunerarea oamenilor in functie de performantele pe care le au la locul de munca, iar accentul pe partea salariala fixa se pune din ce in ce mai putin, se arata in datele companiei de externalizare a serviciilor de HR Smartree.

"Creste zona de recompensare a angajatilor in functie de rezultate companiei. In afara, de exemplu, zona de salarii fixe este foarte mica, lucru care incepe sa se intample din ce in ce mai mult si in tara noastra. Astfel, din ce in ce mai multi angajati sunt platiti in functie de performante, oferindu-se mai multe tipuri de bonusuri", au explicat reprezentantii Smartree.

Acest lucru este evidentiat si de faptul ca, in ultima vreme, companiile prefera sa creasca valorile bonusurilor si mai putin salariile.

Astfel, potrivit celui mai nou index Smartree, salariile din mediul privat s-au majorat anul trecut cu 4,41% fata de 2014 si valoarea bonusurilor oferite de angajatori a fost mai mare cu aproape 19%, in conditiile in care numarul angajarilor a fost in crestere, cu aproximativ 11% fata de anul precedent.

Ce salarii au castigat...
Citeste si: Ce salarii au castigat medicii din mediul privat in 2018

Compania nu a prezentat valori absolute ale bonusurilor.

Tendinta de crestere a bonusurilor va exista si in anul 2016

Intre cele mai populare bonusuri care se acorda angajatilor se numara primele de Paste sau de Craciun, primele de vacanta sau bonusurile din profitul companiei.

Smartree, companie de externalizare a proceselor de HR, a fost infiintata in anul 2000 si ofera o gama completa de servicii de externalizare, de la salarizare, administrare de personal, analiza si raportare pentru management, recrutare, munca temporara, pana la consultanta in domeniu.

In ce domenii este Bulgaria...
Citeste si: In ce domenii este Bulgaria mai buna decat Romania?

Smartree proceseaza 450.000 de angajati anual si are peste 150 de clienti, in majoritate companii multinationale, dar si companii cu capital integral romanesc. Compania are o echipa formata din peste 80 de specialisti in payroll, administrare de personal, recrutare si munca temporara.

Compania a lansat Smartree Workforce Index, un instrument care ofera o sinteza a evolutiei recrutarilor, a cresterii salariale si a bunastarii angajatilor. Noul index va putea fi utilizat atat de catre analisti pentru predictii de piata, cat si de angajati, pentru a fi la curent cu trendurile din economie.


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Top salarii in Romania: cel mai bine si cel mai prost platiti angajati