Smartree, companie de externalizare a proceselor de HR, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu aproximativ 15%, dupa ce in 2015 a avut un rulaj in valoare de 9,6 milioane de euro, in contextul evolutiei pietei de profil, a declarat CEO-ul companiei, Adrian Stanciu.

Astfel, afacerile companiei ar urma sa depaseasca 11 milioane de euro, dupa ce in 2010, de exemplu, Smartree inregistra afaceri de doar 2,5 milioane de euro.

"Piata de externalizare a serviciilor de HR va creste anul acesta, companiile care vin din afara sunt obisnuite cu aceasta practica si apeleaza la externalizare si in Romania, iar din ce in ce mai multe companii romanesti aleg astfel de servicii", a declarat CEO-ul companiei.

Doar 5% dintre angajatii din privat sunt procesati de firme specializate

Potrivit acestuia, piata locala de externalizare a serviciilor de HR are mult loc de crestere, in contextul in care doar 5% dintre angajatii din mediul privat sunt procesati de firme specializate de resurse umane.

"Estimam ca 150.000-200.000 de angajati din economia romaneasca sunt procesati de companii companii de externalizare a serviciilor de HR. Aceasta cifra reprezinta aproximativ 5% dintre angajatii din mediul privat", au explicat reprezentantii companiei.

Acestia au adaugat ca o companie poate plati intre cativa euro si cateva sute de euro pentru serviciile de externalizare a proceselor de HR, in functie de dimensiunile organizatiei si complexitate.

Smartree, companie de externalizare a proceselor de HR, a fost infiintata in anul 2000 si ofera o gama completa de servicii de externalizare, de la salarizare, administrare de personal, analiza si raportare pentru management, recrutare, munca temporara, pana la consultanta in domeniu.

Smartree proceseaza 450.000 de angajati anual si are peste 150 de clienti, in majoritate companii multinationale, dar si companii cu capital integral romanesc. Compania are o echipa formata din peste 80 de specialisti in payroll, administrare de personal, recrutare si munca temporara.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri