Medicii si asistentele care isi doresc sa ramana si sa munceasca in Romania au la indemana o platforma online de joburi, Medijobs, dedicata locurilor de munca din domeniul medical. 300 de angajatori si-au lansat ofertelor.

In prezent, Medijobs numara aproximativ 4.000 de CV-uri active cu o rata de crestere de 10-15 CV-uri noi pe zi, iar aproximativ 300 de companii recruteaza personal medical in cadrul platformei.

„In urma unui studiu Medijobs, s-a aratat faptul ca doar 20% din personalul medical din Romania isi cauta activ un loc de munca. Noi ne dorim sa ne conectam si cu cei 80% care nu cauta activ un nou loc de munca, insa sunt deschisi sa evalueze oportunitati de cariera care sa le ofere noi provocari” a explicat Catrinel Hagivreta, fondator si director general Medijobs.

Potrivit datelor Colegiului Medicilor din Romania, 3.500 de medici romani ies anual din sistemul medical. In procente, 5% dintre medici si pana la 10% dintre asistente emigreaza anual catre alte sisteme medicale. In total, din 2008 si pana in prezent, peste 15.000 de medici romani au plecat sa lucreze in strainatate.

Problemele angajatorilor medicali

Procesul de recrutare de personal medical este ingreunat in Romania de doi factori importanti, respectiv lipsa aplicantilor pentru anumite pozitii cheie si avalansa de aplicantii care nu corespund cu profilul postului pentru pozitiile care atrag usor candidati.

Prin intermediul platformei de joburi nou lansata se realizeaza o corelare intre angajatori si candidati dupa anumite criterii.

Platforma de joburi dedicata personalului medical a fost infiintata de doi antreprenori romani, Catrinel Hagivreta si George Hagivreta.

Sursa foto: Pressmaster, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri