Realizat de un grup de 30 de studenti timisoreni, Minds Hub este primul hub educational din Romania care propune o colaborare reala intre studenti, cadre didactice si angajatori prin intermediul laboratorului de 200 de metri patrati sau a platformei online de educatie colaborativa.

Situat in cadrul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din Timisoara, Minds Hub este rezultatul implicarii a noua organizatii studentesti din cadrul Universitatilor de Vest si Politehnica, dar si a 30 de companii partenere, ale caror eforturi de doi ani s-au concretizat intr-o investitie de 85.000 de euro.

Ce isi propune laboratorul de idei, initiative si proiecte comune

Minds Hubs, care si-a primit numele de la mintile luminate care au contribuit la infiintarea lui, isi propune sa ajute, in primul rand, studentii, dar si profesorii si angajatorii, prin implicarea acestora in proiecte comune. Initiatorii proiectului estimeaza un numar de minim 15-20 proiecte noi in fiecare an, peste 300 de evenimente, cu implicarea si participarea a peste 4.000 de persoane si isi propun sa reduca durata medie de insertie pe piata muncii a studentilor cu pana la 30%, iar companiile partenere sa beneficieze de reduceri ale costurilor financiare asociate programelor de induction de minim 15-20% anual.

Minds Hub introduce si dezvolta trei axe: consiliul educatiei colaborative, spatiul creativ (hub-ul propriu-zis) si platforma WeLearn. Consiliul educatiei colaborative este format din presedintii a 7 organizatii studentesti, profesori ambasadori din 8 facultati si reprezentanti ai companiilor locale.

Cu o suprafata de 200 de mp si o capacitate de aproximativ 70 de persoane, spatial creativ a fost realizat exclusiv de studentii voluntari, care si-au exprimat viziunea in design-ul hub-ului, de la lounge-ul cu biblioteca franta pe tavan, sala de lucru cu cuburi de sticla si scaune mountain rousse pana la sala de sedinte cu o masa suspendata si perete de beton 3D si laboratorul IT.

Citeste si:
C&W: Tendinta proiectelor mixte s-a propagat si in orasele regionale
Mihaela Mihai, Cushman &...

Cea de-a treia componenta a hub-ului, platforma WeLearn, ofera studentilor cursuri online create si sustinute de profesionisti din mediul de business.Totodata, platforma este cea care asigura sustenabilitatea proiectului deoarece, in schimbul accesului la informatii, companiile platesc o taxa de 1.000 de euro.

Printre companiile partenere se numara fondatoare Atos, BCR, Bosch, Continental, Elster, HELLA, IHM Total Consult, KPMG sau OMV Petrom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sansa pentru studentii care vor sa munceasca in Germania la vara