In urma cu aproximativ un an, Matilda Kahl a scris un articol intr-o revista in care a povestit despre decizia sa de a purta un fel de uniforma la locul de munca. Hotararea a luat-o dupa ce a constatat ca ceilalti colegi ai sai barbati nu se confruntau cu stresul de a-si gasi o noua tinuta in fiecare dimineata, scrie Business Insider.

Ea s-a oprit asupra unei camasi albe din matase si o pereche clasica de pantaloni negri. Si-a cumparat mai multe perechi din fiecare articol pentru a le putea purta pe tot timpul saptamanii, fara a fi nevoie sa le spele, si a adaugat o funda din piele neagra la gat. In zilele friguroase poarta si un sacou.

De la inceputul experimentului, Matilda Kahl a primit o multime de aprecieri din partea unor oameni din toata lumea, pe care i-a inspirat, ceea ce a incurajat-o sa mearga mai departe cu uniforma sa de serviciu.

La patru ani de la startul experimentului, o multime de lucruri s-au schimbat in viata tinerei angajate, ea a schimbat pozitia pe care lucreaza si s-a mutat in alta tara. Insa, in continuare, ea se imbraca in alb si negru la birou, garderoba sa de serviciu fiind compusa in prezent din cinci perechi de pantaloni negri, trei blazere si 10 camasi albe de matase.

Sursa foto: Contul personal de Facebook, Matilda Kahl cu camasa semnata de colegi al plecare din companie