Up Romania (fosta Chèque Déjeuner Romania), compania emitenta de tichete valorica, anunta autorizarea obtinuta de la Ministerul de Finante pentru emiterea de tichete sociale de gradinita.

In valoare lunara de 50 de lei de persoana, acestea sunt acordate de Guvern pentru familiile cu venituri mici in vederea incurajarii educatiei timpurii si sustinerii copiilor fara posibilitati materiale pe parcursul anilor de gradinita.

Up Romania are 500 de precontracte cu primarii din tara ale caror comenzi pot fi onorate imediat ce autoritatile locale vor formula solicitari pentru beneficiarii identificati.

Tichetul social pentru gradinita vine ca o continuare a strategiei companiei de a dezvolta produse sociale care contribuie la cresterea puterii de cumparare si, implicit, a calitatii vietii pentru persoanele defavorizate.

Up Romania a demarat deja crearea unei retele de magazine care sa accepte produsele specifice acestei legi: alimente, produse de igiena, imbracaminte si incaltaminte, rechizite si articole pentru scoala.

Tichetele sociale pentru...
Citeste si: Tichetele sociale pentru gradinita nu ajung nici la jumatate din copii

Tichetul social pentru gradinita este un instrument de stimulare a nivelului de educatie prin care se doreste cresterea frecventei la gradinita a copiilor din familiile defavorizate. Astfel, copiii beneficiaza de acest stimulent de la 3 ani pana cand implinesc 6 ani, iar venitul lunar pe membru de familie nu trebuie sa depaseasca 284 lei.

Valoarea tichetului social de gradinita este de 50 lei, acordat pentru frecventa zilnica la gradinita, cu exceptiile specificate in normele de aplicare a legii.

Pentru anul scolar viitor, 2016 – 2017, cererile de solicitare a stimulentului se transmit de catre familii la primarie pana la 20 decembrie. In baza centralizarii facute de primarii si aprobarii din partea administratiilor fiscale locale, Guvernul va dispune alocarea sumelor necesare din bugetul de stat catre bugetele locale ale primariilor care vor gestiona efectiv achizitia, distributia sau returnarea tichetelor sociale pentru gradinita.

Up Romania (fosta Chèque Déjeuner) a fost infiintata in anul 2002 si deserveste peste 20.000 de clienti si 700.000 de beneficiari. Portofoliul sau de produse include tichetele de masa, cardurile de masa, tichetele cadou, voucherele de vacanta, tichetele de cresa si tichetele sociale.

Elena Pap, Up Romania:...
Citeste si: Elena Pap, Up Romania: Apetitul pentru tichetele de vacanta va fi mare

Intre principalii jucatori de pe piata tichetele valorice se numara si Edenred si Sodexo.


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Vanzarile de tichete cadou, mai mari in 2018 fata de 2017