Persoanele fara un loc de munca si care isi doresc sa obtina o calificare intr-o meserie au la dispozitie, luna aceasta, peste 3.000 de locuri in cadrul cursurilor formare profesionala organizate gratuit de ANOFM. Iata conditiile in care poti beneficia de programele de calificare gratuite pentru meserii ca spatar, frizer sau instalator.

Cursuri calificare gratuite

Astfel, 3.098 de persoane vor putea participa la cursurile gratuite organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in luna mai 2016.

Inscrierile inca au loc, iar candidatii trebuie sa isi depuna cererile la agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domiciliul sau resedinta, insotite de acte de identitate, diplome de studiu si, unde este cazul, de adeverinta de la fostul angajator.

Programele de formare profesionala cu cele mai multe locuri disponibile vizeaza calificari precum: ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie (243), agent de securitate (240), inspector (referent) resurse umane (234), lucrator in comert (151), bucatar (148), operator introducere, validare si prelucrare date (116), frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (115), comunicare in limba engleza (98), instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze (92), contabil (91).

Cei mai multi participanti se preconizeaza in judetele Brasov (224 persoane), Bihor (210 persoane), Mures (125 persoane), Dambovita (112 persoane) si Bistrita Nasaud (112 persoane).

Pentru detalii, cei interesati se pot adresa agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domicliul sau resedinta sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro la sectiunea Formare profesionala.

Sursa foto: Rawpixel.com, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri