Angajarile in industria IT nu merg ca pe roate. "Accentuarea migratiei IT-istilor buni in Vest , limiteaza potentialul foarte mare pe care il are Romania la exportul de servicii informatice si s-a ajuns in situatia in care din 10 joburi deschise se acopera 4-6", a declarat Florin Talpes, Ceo Bitdefender, conform Mediafax.

"Sectorul de IT a crescut cu 10-15% in fiecare din ultimii ani. E vorba in primul rand de export, cu valoare adaugata mare. Exista modele de dezvoltare care arata ca industria de software (produse proprii, dar si outsourcing de dezvoltare de software) poate depasi venituri de 5 miliarde de euro, in 5-7 ani. Aceste date nu includ potentialul industriei de servicii globale. Pentru statul roman, indeplinirea acestui potential inseamna si un volum semnificativ de taxe de incasat din industria de software", a mai spus Talpes.

Criza de personal din sectorul IT este accentuata de numarul limitat de absolventi, in conditiile in care facultatile livreaza circa 7.000 de absolventi de IT pe an, iar necesarul din piata este cel putin dublu. Efectul este cresterea semnificativa a salariilor oferite angajatilor.

Salariul mediu in industria serviciilor informatice a ajuns anul acesta la circa 5.200 de lei net pe luna, fiind de 2,6 ori mai mare decat media pe intreaga economie.

Sursa foto: Anton Gvozdikov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri