Cererile pentru taberele de studii in strainatate dedicate elevilor din licee si scoli generale au crescut in acest an cu aproximativ 30% fata de anul 2015, tot mai multi parinti alegand, pentru copiii lor, aceasta varianta, ca o solutie pentru dezvoltarea educationala si aprofundarea limbilor straine. Preturile incep de la cateva sute de euro si pot sa depaseasca mai multe mii.

Peste 1.000 de copii romani participa anual in tabere de studii in strainatate, in peste 15 tari din Europa, la care se adauga China, Noua Zeelanda, Canada, Australia sau SUA si nu numai. Printre destinatiile cele mai noi cu cereri in crestere se numara Portugalia si Malta.

“Trebuie facuta o distinctie clara intre taberele educationale si cele turistice. Intr-un program educational participantii sunt in permanenta in contact cu profesorii de limbi straine si acumuleaza informatii din activitatile realizate, care ii vor ajuta sa aleaga mai usor spre ce zona sa se indrepte in cariera. Din acest motiv noi am denumit aceste programe «edutabere», pentru ca reprezinta mai mult decat o simpla distractie de vacanta, intr-o tara straina. Totodata, spre deosebire de excursiile si vacantele standard, in edutabere, tinerii sunt expusi 24/7 la o limba straina, la cultura si stilul de viata local”, a declarat Alexandra Piha, consultant educational in cadrul IntegralEdu.

Cele mai cautate destinatii de tabere de studii pentru copii

Cele mai cautate destinatii raman si in anul acesta Marea Britanie, Germania, Elvetia, Franta si Spania. Serviciile si costurile taberelor includ, pe langa programul de cursuri, activitati sportive, excursii, cazare, masa, monitorizare si asistenta permanenta, transfer la si de la aeroport.

Costul unei tabere variaza de la 350 de euro pentru o saptamana, in Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeasi perioada in Germania, ajungand, insa, si la 2.585 de franci elvetieni sau mai mult pentru o tabara de doua saptamani, in Elvetia, la Leysin.

“Tot mai multi parinti aleg pentru copiii lor varianta taberelor in strainatate, pentru a se familiariza cu tara, cu sistemul de invatamant, pentru a vedea cum sunt scolile si universitatile in campusurile carora sunt organizate aceste tabere, pentru a vedea daca un domeniu sau altul li se potriveste pentru studiile lor viitoare. Populare sunt si programele in care tinerii se pregatesc pentru examenele IELTS/TOEFL/SAT/GMAT, sau in care simuleaza 2 saptamani de studiu a unui program anume la liceu sau universitate. Multi dintre ei vor sa-si continue studiile in strainatate, iar acesta este un prilej perfect de evaluare a modului in care s-ar putea adapta cu mediul respectiv”, a explicat Alexandra Piha.

Cei mai multi elevi participanti la taberele organizate de IntegralEdu provin din licee de top din intreaga tara, in principal din Bucuresti, precum si din Republica Moldova.

Pentru cei care vor sa experimenteze o tabara educationala de limbi straine, fara a pleca peste hotare o poate face si in Romania, unde compania va organiza in vara o tabara de engleza cu profesori certificati Cambridge. EduCamp se va organiza la Sinaia pe parcursul a 6 zile, in doua serii cu intrare pe 3 si 17 iulie. Programul educational cuprinde activitati intensive in limba engleza menite sa ii familiarizeze pe tineri cu examenele internationale si in general cu studiile in strainatate, nu doar prin simularea testului IELTS, cerut de cele mai multe universitati, dar si prin ateliere de dezvoltare personala. Toate aceste activitati se vor desfasura intr-o atmosfera distractiva si informala, intr-un conac exclusivist din Sinaia.

Grupul de firme Integral are o experienta internationala de peste 24 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri