Sunt trei lucruri foarte importante pentru un manager, daca vrea sa ajunga in boardul unei companii, dar si sa aiba apoi influenta. Acestea sunt: gandirea strategica, capacitatea de a atrage si mentine talentele si capacitatea de a colabora.

Cosmin Alexandru a marturisit ca este adesea chemat de CEO-ii din companii ca sa ajute la sporirea capacitatii de a gandi strategic a membrilor boardului.

„Gandirea strategica, la momentul asta, fata de momentul in care eu am intrat in business sau conduceam businessuri, e diferita. E diferita pentru ca a disparut stabilitatea, iar in mediul asta foarte fluid are o caracteristica importanta. Si anume, stakeholderii sunt din ce in ce mai multi, iar interdependentele dintre ei sunt din ce in ce mai fluide. E foarte important pentru cineva care gestioneaza informatia sa inteleaga corelatiile in sens dinamic. Ce-mi spun o parte dintre cei cu care vorbesc este ca oamenii din board au dificultati in a-si recalibra felul in care inteleg corelatiile, hai, nu de la zi la zi, dar cel putin de la luna la luna", a spus Cosmin Alexandru.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock