SRI selecteaza 10 specialisti, cu varste intre 14 si 30 de ani, in securitate cibernetica si IT, pentru un concurs european organizat in parteneriat cu mai multe firme de sotfware si care va avea finala in noiembrie, la Dusseldorf, in Germania

Inscrierile pentru concursul "European Cyber Security Championship 2016” au loc in perioada 8-14 mai. Selectia va fi la finalul lunii iunie, in urma unor exercitii din domeniul securitatii aplicatiilor web, atacului si apararii cibernetice, criptografiei, analizei traficului de retea, reverse engineering, precum si simulari de prezentari publice, conform News.ro

"Destinat persoanelor cu abilitati in domeniul IT, concursul este o initiativa a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) si se deruleaza in conformitate cu Planul de Actiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetica a UE”, se arata intr-un comunicat al SRI transmis miercuri.

Competitia are ca scop identificarea si atragerea tinerilor care au cunostinte in domeniul IT si mai ales in cel al securitatii cibernetice, dar si constentizarea vulnerabilitatilor de securitate in mediul virtual.

European Cyber Security Championship 2016 va avea loc la Dusseldorf, Germania, in perioada 7 - 11 noiembrie. Fiecare tara va fi reprezentata de o echipa formata din 10 concurenti, cinci seniori (20 - 30 ani) si cinci juniori (14 - 19 ani).

Selectia nationala este organizata de Serviciul Roman de Informatii (SRI), in parteneriat cu CERT-RO si Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), alaturi de sponsorii principali Bitdefender, Orange Romania si Q-East Software, a precizat sursa citata.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Noua domenii in care castigi peste 1.000 de euro si NU sunt IT-ul