Calin Rangu: Pentru eliminarea birocratiei si a coruptiei avem nevoie de o structura de tip CIO Office Guvernamental

Suntem pe ultimul loc in Europa in digitalizarea serviciilor informatice oferite cetatenilor. Asociatia managerilor de IT din Romania, CIO Council, a oferit pe tava guvernului un proiect de Office Guvernamental, care isi propune, printre altele, sa elimine birocratia si coruptia. Proiectul a fost prezentat si la a patra editie CIO Council National Conference. Calin Rangu, co-fondator CIO Council, prezent la Conferinta Nationala CIO Council din 27 aprilie, 2016 sustine ca avantajele acestui proiect sunt deopotriva pentru stat, dar si pentru cetateanul de rand, al carui viata ar fi mult simplificata prin implentarea proiectului, conform Revistei CARIERE.

Domnul Rangu, CIO Council sprijina proiectul CIO Office Guvernamental de peste 4 ani de zile. Care sunt principalele avantaje pentru mediul guvernamental, dar mai ales care sunt principalele avantajele ale acestui proiect pentru cetateni?

Proiectul CIO Office Guvernamental ar reprezenta o etapa esentiala in procesul de maturizare al guvernantei informatice nationale, urmand a reprezenta un catalizator al arhitecturilor informatice globale in domeniul guvernamental, arhitecturi orientate spre servicii, bazate pe informatie si reutilizare, pe standardizare, politici unitare si interoperabilitate. Este de fapt un factor de modernizare a proceselor guvernamentale pentru sustinerea a ceea ce este larg recunoscut ca e-guvernare.

Proiectul propus reprezinta un factor de transformare a modului de comunicare si interactiune cu cetatenii, cu mediul de afaceri si alte institutii guvernamentale, reducand asimetria informationala cauzata de lipsa guvernantei informatiei, parte a Guvernantei IT. Acest lucru va reduce practicile monopoliste, puterile discretionare, lipsa de transparenta si responsabilitate, toate factori generatori ai practicilor incorecte.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri