Egalitatea de gen la locul de munca este un subiect foate mult discutat de-a lungul anilor, iar multi experti au recunoscut ca femeile inca au de facut eforturi pentru a fi considerate egale barbatilor. Bianca Tudor, presedintele Elite Business Women, sustine ca sunt insa si cateva capitole in care angajatele au reusit sa ii depaseasca pe colegii lor de sex masculine.

Specialistii de la Elite Business Women, comunitate a femeilor de afaceri, afirma ca reprezentantele sexului frumos din Romania au facut pasi foarte importanti, in ultimul deceniu, pentru a stinge acest decalaj intre sexe, iar romancele au nevoie de mai multa incredere in puterile proprii pentru a inchide prapastia sociala mult mai devreme decat preconizeaza studiul international.

"La ora actuala, femeile din Romania au reusit sa egaleze sau chiar sa ii depaseasca pe barbati la capitole importante, precum realizarile educationale sau chiar performantele manageriale in mediul de afaceri, insa singurele capitole in care acestea pornesc cu un oarecare handicap sunt strans legate de reprezentarea politica – in legislativ, in Guvern sau chiar la nivel de Presedintie”, explica Bianca Tudor.

Un studiu realizat de World Economic Forum arata ca decalajele intre barbati si femei vor disparea definitiv abia dupa 118 ani, iar Romania ocupa locul 77 din 145 de tari, intr-un top al inegalitatii intre sexe. Studiul international a luat in calcul participarea economica si oportunitatea, realizarile educationale, speranta de viata si puterea politica.

Sursa foto: xavier gallego morell, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri