Vedem adesea in jurul nostru tineri care s-au specializat intr-un domeniu si lucreaza in cu totul alte domenii, pentru ca fie nu au gasit un job, fie, in cel mai rau caz, au urmat o facultate care nu se pliaza cu potentialul lor. Acest lucru ar putea fi schimbat, dorita unei inventii romanesti.

Astfel, o inventie romaneasca a fizicianului Grigore Dumitru, ar putea sa schimbe viitorul a milioane de tineri, daca potentialul vocational al acestora ar fi evaluat inca de la varste fragede.

Scanner produs de inventatorul roman si dezvoltat de compania de cercetare si dezvoltare de solutii in domeniul evaluarii psihologice, Psychometric Systems, permite realizarea unui profil psihologic in doar cinci minute.

In cazul copiilor, acestora le poate fi evaluat potentialul vocational, astfel incat parintii sa stie care sunt domeniile in care acestia vor putea avea rezultate bune pe termen lung.

"Scannerul colecteaza date psiho-fiziologice de la nivelul palmelor. (...) Evaluarile au loc in prezent pe baza unor asa-numite baterii de teste, in cadrul carora copiii raspund la intrebari, uneori chiar la cateva sute. Aceste teste sunt facute in urma cu 10-15 ani, cand nu exista tehnologia de astazi sau indemnarea pe care au copii. Cu ajutorul scannerului, care este noninvaziv, copiii doar pun palmele pe scanner cinci minute, nu li se pun intrebari, nu sunt stresati, nu trebuie sa reactioneze la ceva, ei pot povesti orice", a declarat in cadrul emisiunii wall-street 360 Alexandru Galos, investitor si CEO al Psychometric Systems.

In urma scurtei evaluarii, se pot obtine date legate de nivelul a 10 indicatori psihologici, de la ambitie pana la originalitate, la curiozitate, harnicie sau incredere in sine, indicatori care sunt raportati la media in populatie.

In strainatate, copiii sunt evaluati inainte de intrarea in scoala

Alexandru Galos a arata ca in alte tari, precum Statele Unite, toti copiii sunt evaluati inainte de admiterea la scoala.

In afara, ei sunt evaluati la intrarea in scoala, pentru ca scoala trebuie sa le creasca potentialul. Pentru ca ducandu-i intr-un loc nepotrivit le opresti dezvoltarea.

IQ-ul poate fi aflat in cinci minute

De asemenea, prin evaluarea cu scannerul MindMi poate fi aflat si nivelul inteligentei cognitive ale copilului.

"Acest potential al inteligentei cognitive ar fi ideal sa il stim inca de cand copilul este mic, fara sa il masuram, pentru ca el nu poate sa completeze un formular cu teste, la o varsta frageda", a explicat Galos.

Intre cele mai mari avantaje ale sistemului de evaluare se numara caracterul noninvaziv, rapiditatea si independenta sa fata de nivelul educational si de cultura al subiectului.

Produsul va fi pus pe piata in luna iunie, putand fi comandat atat de companii, pentru evaluarea angajatilor, cat si de psihologi care vor sa realizeze clientilor, inclusiv copiilor, un profil. Acesta costa 11.250 de lei plus TVA, iar 500 de puncte (fiecare raport general costa un anumit numar de puncte, intre 40-100) se ridica la pretul de 500 de lei.

Iti recomandam sa citesti mai multe despre inventia romaneasca, despre investitii si planuri de viitor, in articolul Inventia romaneasca ce poate schimba recrutarea: in 10 minute gasesti angajatii doriti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri