Vrei sa fii mai productiv? Probabil raspunsul tau va fi “Da”. Cred ca un raspuns mai clar este ca iti doresti sa obtii rezultate mai bune si mai mult timp pentru tine si familia ta. Astfel, productivitatea devine un instrument de lucru ce trebuie imbunatatit in permanenta. Energia ta determina productivitatea, asa ca ceea ce asculti iti poate influenta eficienta, dar si rezultatele. Daca esti genul de persoana ce lucreaza intr-un mediu cu zgomot ridicat, sau pur si simplu cauti sa fii mai concentrat pe realizarea sarcinilor tale, atunci articolul de mai jos iti va fi de folos. In final, iti voi prezenta doua aplicatii cu sunete/muzica pentru cresterea concentrarii tale, conform Revistei CARIERE.

Imi aduc aminte ca in timpul facultatii, imi placea sa studiez pentru teste si examene, ascultand muzica la radio. De multe ori insa, diversitatea melodiilor imi distragea atentia. Am trecut, asadar, de la ascultarea mai degraba aleatorie a unor piese (in functie de preferintele postului de radio), la playlist-uri pe Youtube cu melodiile care imi asigurau concentrarea. Aveam playlist-uri care de indata ce le porneam, nu doar ca imi aduceau aminte de sesiunile de lucru anterioare cu productivitate ridicata, dar si imi dadeau instant un plus de energie pentru realizarea unei sarcini similare. Nu faceam diferentierea intre muzica pentru relaxare si muzica pentru concentrare si uneori ajungeam la o piesa ce imi distragea atentia.

Cu timpul m-am gandit din ce in ce mai mult la cum imi este influentata productivitatea de ceea ce ascultam. Fiecare sesiune de lucru in care asculti ceva care iti creste energia si concentrarea ar trebui analizata, astfel incat sa identifici ce ti se potriveste.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si