Autoritatile romane isi doresc sa extinda la nivel national programul Teach for Romania, prin care absolventi de top si fosti angajati din multinationale devin invatatori si profesori in scoli din zone defavorizate. Pentru ca acest lucru sa se intample, Guvernul si Ministerul Educatiei vor pune la dispozitie doua posibilitati de finantare, iar primul ministrul Dacian Ciolos a declarat ca spera ca in acest mod sa ii incurajeze pe profesorii din program sa ramana sa predea in scoli pe care alti profesori nu si le doresc.

“Ne gandim in primul rand la finantare, si impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene, suntem in curs de a pregati un program finantat, din fonduri europene, la care sa poata aplica atat scoli, cat si ONG-uri, prin care sa se finanteze burse, cursuri de formare continua, actiuni de mentorat pentru profesori, astfel incat experienta sa poata fi extinsa”, a spus primul ministru Dacian Ciolos, in cadrul conferintei Teach for Romania.

Potrivit acestuia, primul apel pentru proiecte va putea fi lansat in luna iulie.

Tot el a aratat ca Guvernul va accelera memorandumul pregatit impreuna cu Ministerul Educatiei, prin care scolile, nu doar din rural, care intampina probleme in a gasi profesori “sa poata faca apel la profesorii formati in cadrul organizatiei Teach for Romania”.

Ne dorim sa dam posibilitatea acestor cadre didactice, sa aiba acces la finantare pentru a-I incuraja ramana in scoli, in care nu sunt neaparat dorite de ceilalti.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri