Copiii trebuie atrasi inca de mici catre domeniul STEM (stiinta, tehnologie, inginerie, matematica), pentru ca pe viitor cele mai multe locuri de munca in aceste segmente vor fi disponibile, a declarat Mariuca Talpes, CEO si cofondator al Intuitext, companie de software educational, membru a Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.

'"Nu poti sa ai o tara performanta si ncompetitiva pe plan mondial fara o educatie de foarte buna de calitate. Obiectivele Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei sunt organizate pe domenii: vrem sa ajutam invatamantul profesional de calitate, sa aducem copiii catre meserii si sa convingem parintii ca meseria este bratara de aur, sa apropiem facultatile de piata muncii, sa micsoram analfabetismul functional, care, din pacate, la varsta de 14-15 ani este foarte mare in Romania. De asemenea, sa apropiem copiii inca de mici de tot ce inseamna materie STEM (stiinta, tehnologie, inginerie, matematica) pentru ca meseriile viitorului din aceste domenii vor veni. 9% din joburi pana in 2020 vor veni din zona STEM. Si sa readucem in scoli educatia culturala: desen, muzica, arta drmatica, dans. Pentru ca numai dezvoltand sufletul si creativitatea copiii pot deveni oameni de stiinte buni si profesionisti in orice alta meserie. Totodata, vrem sa le dezvoltam valorile corecte inca de mici", a afirmat Mariuca Talpes.

Afla mai multe despre ce obiective are Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, dar si despre cum poti sa predai copiilor cu ajutorul tehnologiei urmarind emisiunea Wall-Street 360.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri