Andrei Gaitanaru a facut din pasiunea sa pentru bicicleta, prin 2013, un business si un manifest urban, menite sa le fie exemplu si altora. Mersul cu bicicleta prin oras este cel mai practic si liber mod de a te deplasa atat pe tine, cat si... alte bunuri. La trei ani de Sinapseria, Andrei, in asociere cu un alt pasionat, conduce a patra firma de curierat pe bicicleta din Bucuresti. Are in portofoliu zeci de clienti si opt curieri motivati si fericiti ca sunt liberi si isi asigura existenta pedaland, conform Revistei CARIERE.

„Veneam spre intalnirea cu tine si, deodata, o gramada de flori s-au scuturat dintr-un copac si m-au inconjurat intr-o mireasma fantastica”, imi spune Andrei Gaitanaru, ca sa exemplifice bucuriile mersului in aer liber, in timp ce isi sprijina bicicleta de un copac. Povesteste ca a fondat Sinapseria in 2013, din dorinta de a capata mai multe libertati. In primul rand, una financiara. Era, la vremea respectiva, specialist in comunicare, in regim de freelancing. Cu toate ca ii placea la nebunie ce facea, freelancingul nu aducea o siguranta pe care, odata cu varsta, incepi sa ti-o doresti.

„Am inceput sa ma gandesc la ce imi mai place sa fac. Cochetam si cochetez cu zona academica, dar cercetarea in Romania este la pamant. Mi-am dat seama ca imi place sa merg cu bicicleta, desi de multe ori nu gaseam motivatia de a ma urca pe ea si de a merge din punctul A in punctul B. M-am intrebat ce business as fi putut face legat de biciclete si am ajuns la concluzia ca o firma de curierat era singurul lucru. Sa vand biciclete? Nu aveam bani pentru a investi intr-un stoc si intr-un magazin. Sa le repar... nicio sansa, poate doar sa le stric mai rau.”

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: solominviktor / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
(P) Telekom Romania, cea mai sigura retea de comunicatii in business