Spui mereu ca esti ocupat, dar nu si ca esti productiv. A fi productiv inseamna mai putin despre managementul timpului si mai mult despre managementul energiei. Facebook a cumparat Instagram, o companie de cativa angajati, pentru un milion de dolari. Snapchat, un startup de doar 30 de angajati sta „cot la cot” cu gigantii precum Facebook si Google. Am fi tentati sa spunem ca toate acestea se datoreaza norocului, dar acesta poate contribuie intr-o proportie mica, de maxim 10%. Restul sta in eficienta. Secretul succesului nu este munca intensa, ci inteligenta.Sau, „less is more”, dupa cum vom afla in randurile ce urmeaza. Stiinta ne demonstreaza ce trebuie sa incetam sa mai facem pentru a deveni productivi si a maximiza rezultatele, cu efort minim, conform Revistei CARIERE

1. Inceteaza sa mai lucrezi peste program

Stii de unde provine saptamana de lucru de 40 de ore? In 1926, Henry Ford, industriasul american care a infiintat Ford Motors, a demarat o serie de experimente care au avut un rezultat cel putin interesant: scazand timpul de lucru zilnic de la 10 la 8 ore si saptamana de lucru de la 6 zile la 5 zile, creste, desi nu ai spune, productivitatea.

Urmatorul grafic ne arata care este diferenta dintre programele de lucru de 40 de ore si cele mai indelungate, diferenta concretizata in eficienta angajatilor.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: wavebreakmedia / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Antreprenorii din zona de productie, cei mai maturi oameni de afaceri