Un procent de 65% dintre elevii care au terminat anul acesta liceul la scoala privata Transilvania College au ales sa isi continue studiile in universitati din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Japonia si doar putin peste o treime vor ramane in tara.

Tinerii care vor sa plece din Romania si-au ales sa studieze in afara discipline variate, care sa le permita o cariera in mai multe sectoare de business, cum ar fi managementul hotelier, dar si in sfera relatiilor internationale, pilotajului sau chiar a cercetarii.

Cei ce vor ramane in tara sa isi continue studiile aici au optat pentru centre universitare precum Cluj-Napoca, Bucuresti si Targu Mures.

Potrivit reprezentantilori Transylvania College, elevii promotiei 2016 au optat pentru profilele din strainatate in urma experientelor acumulate pe parcursul ciclului liceal, etapa in care acestia au efectuat stagii de practica profesionala in diverse domenii, au participat la scoli de vara tematice si au beneficiat de intalniri cu reprezentanti si studenti ai universitatilor la care au aplicat ulterior.

In anul scolar 2016/2017, reprezentantii Transylvania College mizeaza pe un numar de 650 de elevi inscrisi in cadrul institutiei de invatamant. Dintre acestia, 145 vor intra la gradinita, 260 in clasele primare, 125 in ciclul gimnazial si 120 in liceu.

Institutia va deschide din nou programul „Scolarship Society”, prin care va acorda trei burse unor elevi cu un potential academic dezvoltat, din intreaga tara, care vor termina clasa a VIII-a in vara anului 2016.

Transylvania College este o institutie de invatamant, care are la temelie fundatia Transylvania College. Simona Baciu, impreuna cu sotul ei, Dan Baciu, sunt initiatorii si fondatorii Fundatiei Transylvania College, care a lansat institutiile educationale Gradinita „Happy Kids” si „Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este si in momentul de fata activ implicata in conducerea scolii.

Citeste si articolul Transylvania College, in top 4 cele mai bune scoli internationale britanice din lume

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri