Procesul de recrutare a devenit din ce in ce mai complex, iar asteptarile angajatorilor sunt direct proportionale cu posibilitatile de pregatire ale candidatilor. Piata fortei de munca ofera mai multe oportunitati, dar si concurenta este pe masura. Greselile din procesul de recrutare sunt cele care te descalifica din cursa pentru obtinerea jobului dorit.

Partea simpla care sedimenteaza entuziasmul este prospectarea pietei si obtinerea de informatii de la angajatii companiei pe care o vizezi. Pentru asta, printre cele mai eficiente solutii este sa apelezi la reteaua ta de cunostinte, despre care money.usnews.com spune ca este de mare ajutor in obtinerea unei reprezentari cat mai realiste a jobului si a mediului de lucru pe care il iei in considerare. Aici nu prea e rost de erori, e vorba de un simplu proces de documentare.

Insa din momentul redactarii si depunerii CV-ului pana la discutia finala cu managerul companiei si semnarea contractului de munca, drumul parcurs pentru atingerea carierei visate este presarat cu obstacole. Toti pasii sunt la fel de importanti si necesita pregatire minutioasa si determinare. Joburile din Timisoara, din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov sau oricare oras din tara se obtin prin acelasi proces. Indiferent catre ce cariera te indrepti si care este parcursul profesional pe care vrei sa il urmezi, evitarea greselilor din procesul de recrutare este esentiala. Iata care sunt, in opinia specialistilor, cele mai frecvente astfel de greseli.

„O greseala frecventa este lipsa de interes pe care candidatii o arata intr-un proces de recrutare (raspunsuri intarziate, atitudine ostila fata de HR sau chiar fata de persoanele tehnice pe care le intalnesc). Este de inteles poate ca cei cu experienta au avut parte si de situatii neprofesioniste, insa atitudinea corecta, deschisa le poate oferi avantaj competitiv. De multe ori companiile aleg persoane cu mai putina experienta daca acestea sunt flexibile in detrimentul unor persoane mai experimentate dar cu o atitudine negativista.“, spune Alexandra Vladut, IT Recruiter in cadrul Computaris.


„Cei mai multi candidati se raporteaza fie din pozitie de superioritate, fie din una de inferioritate fata de potentialul angajator. Discutiile in aceasta etapa ar trebui sa aiba loc de la egal la egal, scopul comun al ambelor parti fiind sa descopere daca sunt un match. Oferta salariala ar fi doar cireasa de pe tort, nu punctul esential in jurul caruia se discuta.“, este de parere si Monica Scrob, OD & Talent Management Responsible la Haufe-Lexware.

Noi ti-am pregatit un infografic cu 8 dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac candidatii si de care trebuie sa te feresti daca iti doresti sa obtii jobul dorit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri