Romanii fara un loc de munca si care isi doresc sa obtina o calificare intr-o meserie se pot inscrie in baza de date a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si pot accesa gratuit cursuri de formare in mai multe domenii.

Pentru inscrierea la cursuri cei interesati trebuie sa isi depuna cererile la agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domiciliul sau resedinta, insotite de acte de identitate, diplome de studiu si, unde este cazul, de adeverinta de la fostul angajator.

Doar in luna august circa 3.100 de persoane persoane vor putea participa la cursurile gratuite organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Programele de formare profesionala cu cele mai multe locuri disponibile vizeaza calificari precum: ospatar (chelner), vanzator in unitati de alimentatie (304), lucrator in comert (207), instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze (158), bucatar (153), operator introducere, validare si prelucrare date (131), comunicare in limba engleza (126), coafor (123), frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (118), inspector (referent) resurse umane (114), manichiura, pedichiura (98).

Cei mai multi participanti se preconizeaza in judetele Vaslui (214 persoane), Brasov (196), Bihor (188), Dambovita (154), Olt (154).

ANOFM arata ca din rezultatele monitorizarii persoanelor care s-au angajat intr-o perioada de cel mult 12 luni de la absolvirea cursului reiese ca peste 8.600 de participanti isi gasisera un loc de munca (pana la 30 iunie 2016).

Sursa foto: racorn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri