Lotul olimpic al Romaniei si-a adjudecat doua medalii la Olimpiada Internationala de Lingvistica, la care au participat tineri din peste 30 de tari.

Intre premiati se numara Ioana Bouros (Colegiul National „Costache Negri” din Galati), care a cucerit medalia de argint, si colegul sau de echipa,Theodor Cucu (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti), a obtinut medalia de bronz.

Din lotul tarii noastre au mai facut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) si Gabriel-Cosmin Bolbotina (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara). Elevii romani au fost pregatiti si insotiti de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

Olimpiada Internationala de Lingvistica, una dintre cele douasprezece competitii internationale de stiinte, este un concurs structurat pe doua niveluri: o proba individuala si o proba pe echipe. Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare lingvistica explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi.

La editia din acest an (a XIV-a), desfasurata in perioada 25 - 30 iulie, in India (Mysore), au participat peste 150 de concurenti din 31 de tari de pe toate continentele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri