Cu totii ne dorim sa avem o situatie financiara buna. Unii dintre noi se multumesc sa ajunga la un nivel mediu, in care sa isi asigure strictul necesar, iar altii isi doresc sa aiba cat mai multe zerouri atunci cand isi verifica contul bancar. Ambele situatii sunt realizabile, atata timp cat modul tau de viata permite aceasta evolutie.

Prosperitatea financiara putem spune ca a fost dintotdeauna motorul unei vieti linistite si un scut impotriva grijilor. Multi dintre noi suntem intr-o goana continua dupa bani. Dezvoltarea unei afaceri, vanarea unui loc de munca bine platit, strangerea de economii, toate aceste lucruri au un singur scop: Vrem sa avem bani!

Cu totii avem mai multe sau mai putine sanse de a ne imbogati. Aceste sanse sunt influentate extrem de mult si de modul tau de viata, de cat de responsabil si perseverent esti in drumul tau spre imbogatire. Businessinsder a realizat un material in care ne prezinta mai multe obiceiuri nepotrivite ce ne opresc din drumul nostru catre prosperitatea financiara.

Te concentrezi mai mult pe economisit decat pe facut bani!

Economisirea este cruciala pentru stabilirea unui echilibru financiar, dar daca iti doresti ca bugetul tau sa fie cat mai mare, conctreaza-te mult mai mult pe metodele de a castiga cat mai multi bani. Nu spune nimeni ca trebuie sa incetezi sa mai economisesti, insa distribuie-ti energia mai mult pe metodele prin care ai putea castiga mai multi bani.

Iti este frica sa investesti banii!

Nu risti, nu castigi! Te vei plafona in a face economii tot restul vietii? Una dintre cele mai profitabile cai de a face bani este aceea de a investi. Iti asumi un risc, dar cu cat investitia ta este mai bine pregatita, cu atat riscul de a pierde banii este mai mic. Dupa ce vei obtine primul profit in urma investitilor, nu te opri aici. Fa-ti un sistem in urma caruia sa ai o investitie continua.

Conform autorului best seller-ului " I WiLL Teach You to Be Rich", majoritatea milionarilor investesc 20% din veniturile pe care le au anual. Prosperitatea lor e calculata in functie de cat investesc anual, nu de cat castiga.

Cumperi lucruri pe care nu ti le permiti

Daca traiesti peste limita pe care ti-o ofera starea ta financiara, nu te vei intalni prea curand cu prosperitatea. Chiar daca veniturile tale ajung sa se imbunatateasca putin, nu exagera cu cheltuielile. Incearca sa iti pastrezi concentrarea pe metodele in urma carora vei face mai multi bani si nu pe cum sa cheltuiesti cat mai mult.

Milionarul Grant Cardone declara ca, pana cand business-urile lui nu au fost indeajuns de prospere, nu a dorit sa isi cumpere masini sau ceasuri de lux. Acesta a declarat ca trebuie sa fi cunoscut pentru modul in care faci bani si nu prin felul in care ii cheltui.

Nu faci ceea ce iti place!

Multi dintre noi ajungem sa facem ceea ce nu ne place. Ne este teama sa ne urmam visul, sa investim in pasiunea noastra. Din aceasta cauza ajungem sa lucram in diverse locuri care nu ni se potrivesc. Daca vrei sa fii o persoana de succes, sa fii prosper, incearca sa faci din pasiunea ta si din lucrurile la care te pricepi cel mai bine, o sursa viabila de bani.

Nu crezi in faptul ca te-ai putea imbogati!

Fii ambitios si nu iti impune limite. Ai tot dreptul si sansele de a te imbogati! Nu te lasa descurajat de prosperitatea si de diferenta financiara dintre tine si cei care au reusit. Acest lucru trebuie sa te motiveze. Daca ei pot, tu de ce nu ai putea? A avea incredere in fortele tale si a nu te da batut reprezinta un pas important pe care deja l-ai parcurs in drumul tau catre prosperitate.

Sursa foto: karen roach / Shutterstock uberimages / Shutterstock wavebreakmedia / Shutterstock Pathdoc / Shutterstock Antonio Guillem / Shutterstock Yellowj/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri