Cei mai buni manageri stiu cum sa-si motiveze angajatii si fac cateva lucruri foarte importante, in timp ce evita cateva atitudini daunatoare la locul de munca.

Un experiment realizat cu ajutorul a 700 de persoane a demonstrat ca angajatii fericiti sunt mai productivi la locul de munca, dupa cum noteaza fortune.com. Pentru managerii inteligenti a devenit evident faptul ca fericirea angajatilor este cheia productivitatii la locul de munca si aplica o serie de strategii menite sa-i faca pe angajati sa creada ca au gasit, in sfarsit, locul de munca perfect.

Managerii buni stiu, de asemenea, ca si spatiul in care angajatii lucreaza este important. In locurile de munca ideale, spatiile de parcare sunt generoase si birourile se afla aproape de statiile mijloacelor de transport in comun, dar si de cantine si de restaurante. Spre exemplu, in parcul de birouri West Gate din Bucuresti, detinut de fondatorul Genesis Development, Liviu Tudor, isi au sediul numeroase companii mari, iar parcul are peste 15.000 mp suprafata verde (cea mai mare suprafata verde de care dispune un parc de birouri), iar in incinta parcului se afla un teren de tenis, piscina, curatatorie de haine si o spalatorie auto.

Iata ce fac cei mai buni manageri pentru angajatii lor:

1. Au in minte o strategie clara

Cei mai buni manageri au intotdeauna in minte o strategie clara. Cunosc bine afacerea companiei pe care o manageriaza si se asigura ca activitatile departamentelor sunt aliniate cu strategia generala a firmei, noteaza forbes.com.

2. Sunt consecventi

Angajatii au nevoie de predictibilitate. Managerii inteligenti stiu cat de importanta este predictibilitatea si evita sa se manifeste conform toanelor de moment.

3. Considera ca timpul angajatilor este la fel de important ca al lor

Cei mai performanti manageri respecta timpul angajatilor si raspund nevoilor acestora la fel de repede ca in cazul unor cerinte venite din partea sefilor lor.

4. Nu le este teama de critica

Ei asculta parerile angajatilor, chiar daca acestea sunt contradictorii cu ale lor, si tin cont de ele atunci cand se dovedesc a fi valide. Managerii inteligenti isi tin egoul sub control, conform businessnewsdaily.com, fapt ce transforma relatia lor cu angajatii intr-o interactiune foarte confortabila pentru cei din urma.

5. Castiga increderea celor pe care ii conduc

Cei mai buni manageri sunt intotdeauna credibili, iar credibilitatea se castiga prin competenta.

Iata, in schimb, ce nu fac cei mai buni manageri:

1. Devin intoxicati de pozitia de putere pe care o au

Atunci cand multi oameni se intrec pentru a te incanta, este usor sa devii un sef abuziv. Cei mai buni manageri stiu ca functia pe care o detin este un privilegiu si se folosesc de acest privilegiu intr-un mod corect.

2. Imbratiseaza favoritismul

Managerii inteligenti evita sa faca favoruri anumitor membri ai echipei. Favoritismul reprezinta una dintre cele mai rapide moduri prin care poti pierde respectul si motivatia angajatilor.

3. Iau decizii emotionale

Cei mai buni manageri iau decizii rationale, nu emotionale. Frustrarile zilnice din cadrul familiei sau de la locul de munca pot duce usor la luarea unor decizii impulsive, ceea ce managerii inteligenti evita cu orice pret.

4. Evita conflictul

Deoarece o buna parte a activitatilor de management presupun „judecarea” si aplanarea situatiilor conflictuale, functiile de conducere nu sunt potrivite pentru persoanele care evita conflictele cu orice pret. Managerii trebuie sa le abordeze cu diplomatie si in mod rational.

5. Le este frica de abilitatile subalternilor

Cei mai buni manageri sunt siguri pe ei insisi si doresc sa isi construiasca o echipa de oameni talentati, fara sa le fie teama ca unii dintre acestia le-ar putea lua locul la un moment dat.

Sursa foto: shutterstock.com/Ersler Dmitry/Aila Images/goodluz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri