7. Invatamant

7. Invatamant

Veniturile cadrelor didactice au crescut in ultimul an cu putin peste 20% si au ajung la un salariu mediu net in valoare de 1.932 de lei.

De asemenea, de la 1 august 2016 profesorii au primit o prima transa de cresteri salariale, urmand ca a doua transa sa fie acordata din luna decembrie 2017.

Foto: Fabian Ilka Erika, Shutterstock

6. Hoteluri si restaurante

6. Hoteluri si restaurante

Industria cu cele mai mici salarii din economia romaneasca a reusit sa inregistreze un avans de 21,2% in ultimul an, salariul mediu net in hoteluri si restaurante ajungand in iunie 2016 la valoarea de 1.251 de lei.

"Este evident ca scaderea TVA la restaurante, in special la cele de hoteluri, a creat resurse de crestere salariala. Oricum, in aceasta industrie, salariile sunt mici. In plus, aberatia cu comisionul ospatarului pe nota de plata a «albit» comisionul si apare ca o crestere salariala", a declarat pentru wall-street.ro Alin Burcea, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si proprietarul Paralela 45.

Foto: Mladen Mitrinovic, Shutterstock

5. Tehnologia informatiei

5. Tehnologia informatiei

Salariile din domeniul tehnologiei informatiei sunt de ceva vreme deja cele mai mari din economia romaneasca, iar in ultimul an au mai inregistrat un avans de aproape 22%.

Astfel, angajatii din industrie au ajuns sa castige un salariu mediu net in valoare de aproximativ 5.300 de lei, dupa ce in urma cu un an remuneratia medie era de 4.340 de lei.

"In IT, in functie de experienta, limbajele de programare cunoscute si functia ocupata, salariile pot incepe de la 3.000 de lei pentru un rol de junior pana la 20.000 de lei un senior cu functie de management. In acest domeniu exista si o serie de facilitati, precum vouchere pentru produse electronice, pentru articole sportive, scutirea de impozit, precum si vouchere de vacanta", a declarat pentru wall-street.ro Cristian Mara, branch manager pentru compania de recrutare Lugera.

Foto: Pixabay

4. Transporturi pe apa

4. Transporturi pe apa

In sectorul transporturilor pe apa salariul mediu net a crescut in ultimul an cu 25,22% si a ajuns la 2.785 de lei.

Foto: Olaf Schulz, Shutterstock

3. Sanatate si asistenta sociala

3. Sanatate si asistenta sociala

Salariile din domeniul sanatatii au crescut cu 25,3% in ultimul an, cea mai importanta fiind majorarea pe care angajatii din acest sector au primit-o in toamna lui 2015.

Astfel, salariile cadrelor medicale au crescut cu 25% in luna octombrie, majorare de care au beneficiat peste 200.000 de angajati din sistemul sanitar.

La nivelul lunii iunie 2016, salariul mediu din sectorul de sanatate si asistenta sociala se ridica la 1.969 de lei, dupa ce cu un an inainte nu depasea 1.600 de lei.

Foto: Andresr, Shutterstock

2. Silvicultura

2. Silvicultura

Angajatii din sectorul Silvicultura si exploatare forestiera, pescuit si acvacultura au simtit in ultimul an o crestere de 32,8% a veniturilor, salariul mediu in acest domeniu ajungand la 2.084 de lei.

Foto: Kichigin, Shutterstock

1. Tranzactii imobiliare

1. Tranzactii imobiliare

Salariul mediu net din domeniul tranzactiilor imobiliare a crescut cu aproximativ 34% in ultimul an, ajungand de la 1.507 lei in iunie 2015 la 2.016 lei in luna iunie a acestui an.

Foto: Digital Storm, Shutterstock

Sursa foto: Yellowj, Shutterstock