Locurile de munca sau inscrierea la o institutie de invatamant, nu au fost printre prioritatile tinerilor romani cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani in anul 2015, arata datele biroului european de statistica Eurostat, conform carora la nivelul Uniunii Europene 17,3% dintre tineri se aflau anul trecut in aceasta situatie.

Cea mai ridicata pondere a tinerilor aflati in aceasta situatie, respectiv de 1 din 4, a fost inregistrata in Italia (31,1%) si Grecia (26,1). O pondere de 1 la 5 a fost consemnata in Croatia (24,2%), Romania (24,1%), Bulgaria (24%), Spania si Cipru (ambele cu 22,2%). In schimb, cel mai scazut nivel al tinerilor de 20-24 de ani frara loc de munca sau cu studii in curs a fost inregistrat anul trecut in Olanda (7,2%), Luxemburg (8,8%), Danemarca, Germania si Suedia (toate cu 9,3%), precum si in Cehia (10,8%), conform News.ro.

Pe ansamblul Uniunii Europene, aproape 5 milioane de persoane cu varste de 20-24 de ani (17,3%) se incadrau in acesta categorie. In comunicatul Eurostat se mai arata ca cea mai mare crestere a numarului de tineri fara loc de munca sau neinscrisi intr-o forma de invatamant a avut loc in Italia, Grecia si Spania si cea mai mare scadere in Germania si Bulgaria.

In perioada 2006-2015, numarul tinerilor din categoria analizata a ramas relativ constant, dar au avut loc schimbari importante la nivelul tarilor. In 10 state au avut loc scaderi ale numarului de tineri cu varste de 20-24 de ani fara ocupatie. In Germania, ponderea a scazut de la 15,2% in 2006 la 9,3% in 2015, respectiv cu 5,9 puncte procentuale. In Bulgaria, declinul a fost de 5,3 puncte procentuale, in Suedia de 3,4 puncte, in Cehia de 2,9 puncte, iar in Polonia de 2,8%.

Cresteri au fost inregistrate in 18 state membre, intre care si Romania (+5,2 puncte procentuale).
Cele mai mari cresteri au fost consemnate in Italia, cu 9,5 puncte, Grecia, cu 9,3 puncte, Spania, cu 9 puncte, Cipru, cu 8,5%.

Sursa foto: antoniodiaz / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri