Transport si depozitare

Transport si depozitare

In domeniul transportului si depozitarii au fost vacante in primele sase luni ale acestui an peste 5.000 de locuri de munca. Salariatii care lucreaza in acest sector castiga un salariu mediu net 2.011 lei, conform datelor INS.

Aici, cei mai norocosi sunt angajatii din transporturi aeriene, cu un salariu de 4.220 de lei, iar cele mai mici salarii sunt ale salariatilor care lucreaza in posta si curierat (1.637 lei).

Foto: production perig, Shutterstock

Comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor

Comert cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor

In acest sector din economia romaneasca au fost vacante peste 10.000 de locuri de munca in ultimele luni. Salariatii din aceasta ramura castiga un venit mediu net lunar de 1.850 de lei.

Foto: Maxx-Studio, Shutterstock

Sanatate si asistenta sociala

Sanatate si asistenta sociala

Peste 15.200 de locuri de munca au fost vacante in primele sase luni ale anului in domeniul sanatatii si asistentei sociale, sector in care salariul mediu net nu depaseste, insa, 2.000 de lei, chiar daca in ultimul an au fost inregistrare cresteri de circa 300 de lei.

Foto: Spotmatik Ltd, Shuttestock

Administratie publica si aparare

Administratie publica si aparare

In domeniul administratie publica si aparare au fost vacante de la inceputul anului 18.344 de locuri de munca.

Salariul mediu al celor care lucreaza aici este de peste 2.900 de lei, dupa ce a crescut cu peste 400 de lei in ultimul an.

Foto: Anton Prado PHOTO, Shutterstock

Industria prelucratoare

Industria prelucratoare

In industria prelucratoare au fost vacante inca de la inceputul anului aproximativ 31.000 de locuri de munca.

Salariul mediu net in industria prelucratoare este de 1.927 de lei, cel mai mic fiind inregistrat in domeniul fabricarii articolelor de imbracaminte, in timp ce la polul opus se afla ramura fabricarii produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului cu un salariu mediu de aproximativ 4.300 de lei.

Foto: goodluz, Shutterstock

Sursa foto: goodluz, Shutterstock