Federatia Sanitas ameninta cu greva generala, acestia au convocat o sedinta de urgenta a Biroului Executiv pentru a stabili planul de actiune, "care va culmina cu o greva generala", ca urmare a publicarii Ordonantei privind salarizarea, care nu ar rezolva nedreptatile din sanatate.

Federatia Sanitas nu este multumita de Ordonanta de Urgenta privind salarizarea, acestia afirma ca nu rezolva problemele din sistemul medical, conform News.ro.

"Federatia Sanitas din Romania a convocat pentru luni o sedinta extraordinara a Biroului Executiv pentru a stabili, de urgenta, planul de actiune ca urmare a atitudinii cel putin sfidatoare a ministrilor Sanatatii si al Muncii si implicit a intregului Guvern fata de solicitarile noastre", transmite Sanitas.

Reprezentantii sindicalistilor precizeaza ca, in saptamana 8-14 august, au purtat, in doua runde, discutii cu ministrii Sanatatii si Muncii, referitor la posibilitatile de rezolvare a nedreptatilor generate de OUG 20/2016.

"Negocierile au fost de multe ori foarte aprinse, iar membrii Biroului Executiv prezenti au fost asigurati, cu discursuri elaborate si calcule iscusite ca, spre exemplu, situatia TESA din sanatate nu se poate rezolva printr-o noua OUG. Descoperim cu stupoare, la publicarea OUG 43/2016 ca ceea ce nu este posibil pentru anumite categorii de salariati este posibil pentru altele. Descoperim ca salariatii din ministere sunt considerati a fi o categorie net superioara tuturor celorlalti salariati si ca pentru ei orice este posibil, mai ales atunci cand e necesara fidelizarea lor in pragul unor alegeri generale gestionate pentru prima data in Romania democratica de o «administratie centrala apolitica»", arata sindicalistii.

Ei mai spun ca au fost dezamagiti de " lipsa de buna-credinta si onestitate a celor cu care am negociat", precizand ca vor propune conducerii Sanitas un plan de actiuni sindicale care va culmina cu greva generala.

"Constatam cu profunda dezamagire lipsa de buna-credinta si onestitate a celor cu care am negociat, ba mai mult, constatam lipsa de respect a acestora fata de salariatii care deservesc institutiile pe care le au in subordine. In aceasta situatie, vom propune organelor noastre de conducere un plan ferm de actiuni sindicale care va culmina cu greva generala intr-un sistem sanitar public si asa extrem de bulversat si unul de asistenta sociala aflat aproape in colaps", mai arata reprezentantii Sanitas.

Ei spun ca isi cer scuze anticipat pacientilor si ca au obosit sa creada in buna-credinta a decidentilor.

"Atentionam toti decidentii acestui moment ca am obosit sa credem in buna-credinta a lor, ca am obosit sa speram la mai bine si sa asteptam momentul potrivit. Ne cerem anticipat scuze pacientilor nostri si ii asiguram in acelasi timp ca nu vom lasa nepasarea guvernului tehnocrat sa se transforme in servicii de sanatate din ce in ce mai proaste", incheie sindicalistii.

Sindicalistii din sanatate nu sunt singurii nemultumiti de efectele ordonantei privind salarizarea

Sindicalistii din sanatate nu sunt singurii nemultumiti de efectele ordonantei privind salarizarea. Personalul didactic auxiliar, secretarii, contabilii si unii directori de scoli au salariile diminuate dupa ce Ministerul Justitiei a facut modificari privind definirea vechimii, in Ordonanta 20, a declarat, sambata, pentru News.ro, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", Marius Nistor, explicand ca aceste modificari vor crea probleme si in calculul ulterior al vechimii.
Nistor a precizat ca sindicalistii au inceput deja discutiile cu Ministerul Educatiei, ministrul Mircea Dumitru dand asigurari ca va incerca sa remedieze disfunctionalitatile aparute.

“Cineva din Ministerul Justitiei nu a inteles ceea ce era definit prin normele metodologice. Sunt afectati contabilii, secretarele, care pot pierde 200, 300, pana la 400 de lei si, avand in vedere ca in Hotararea 582 nu sunt cuprinse scolile primare, nu mai este remunerata functia de conducere, ceea ce inseamna ca am decapitat sistemul de educatie", a spus Marius Nistor.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri