Romania are peste 60.000 de copii cu diferite dizabilitati, senzoriale, psihice sau intelectuale. Multi dintre ei sunt marginalizati, traiesc separat de ceilalti copii si rareori sunt incurajati sa urmeze o pasiune. Claudiu Miu, antrenor de alpinism si escalada si presedintele fondator al Asociatiei Club Sportiv Climb Again, lucreaza cu copiii si tinerii nevazatori, autisti si cu cei in carucior cu rotile pentru a-si gasi o pasiune, conform Revistei CARIERE.

Castiga incredere in propriile forte, dar si in ceilalti, socializeaza, isi fac prieteni si se dezvolta fizic si emotional. Toate acestea se transforma treptat intr-o dorinta mare de a se descurca mai usor ca adulti. Sunt beneficiile vizibile pe care copiii si tinerii nevazatori din Bucuresti le obtin practicand escalada.

Claudiu, in varsta de 32 de ani, a trecut timp de trei ani prin experientele cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati. O boala autoimuna, care s-a manifestat agresiv, i-a afectat articulatiile, l-a adus in situatia de a nu se mai deplasa. Asa a trebuit sa renunte la catarat si alte activitati. Claudiu povesteste ca in situatia sa a simtit izolarea, lipsa de incredere si o perceptie denaturata despre sine si modul ciudat in care lumea il privea pe strada. Oamenii din jurul lui s-au mobilizat si au strans bani si sponsori pentru un tratament care a functionat. Oricum Claudiu, fost campion multinational si balcanic la escalada, isi pierduse speranta ca se va mai putea catara. Desi de-abia se tinea pe picioare, iar medicii ii recomandasera sa stea departe de activitatile sportive, intr-o zi a ajuns din nou pe panou si a urcat un traseu intreg. Traseul l-a perceput ca pe o realizare, prima in cei trei ani.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Nejron Photo / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri