Functionarii din Ministerul Afacerilor Interne anunta ca, in urmatoarea perioada, ar urma sa fie scoase la concurs inca 5.000 de posturi pentru specialisti si agenti de ordine publica in conditiile in care MAI are un deficit de peste 16.000 de posturi dupa pensionarile masive din sistem.
Din cele aproximativ 5.000 de posturi care urmeaza sa fie scoase la concurs, cele mai multe vor fi la Politia Romana, structura cu cel mai mare deficit de personal. Incadrarea celor 5.000 de oameni ar putea fi cea mai mare campanie de angajari organizata vreodata de Ministerul Afacerilor Interne.

Chiar si dupa angajarile masive atat a absolventilor Academiei de Politie si a celor doua scoli de politie de la Campina si de la Cluj cat si a angajarilor din sursa externa a persoanlor care nu au absolvit unitatile de invatamant administrate de MAI, deficitul de personal este de aproximativ 16.000 de posturi, arata biroul de presa al institutiei, conform News.ro.

Cel mai mare deficit de personal se inregistreaza la Inspectoratul General al Politiei Romane, urmat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.

Iin luna martie au fost incadrati 2.980 de subofiteri din sursa externa, dintre care numai 1.726 in Politia Romana. De asemenea, in iulie, Ministerul Afacerilor Interne a incadrat 1.454 de ofiteri, agenti de politie si subofiteri, reprezentand promotia 2016 a institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne, arata oficialii institutiei.

De asemenea, au fost initiate procedurile pentru incadrarea a 663 de posturi de personal contractual. Unitatile de invatamant ale MAI functioneaza la capacitate maxima, iar in anul scolar/universitar care incepe in toamna, oferta educationala a institutiilor de invatamant ale Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentata cu 674 de locuri, de la 1.676 in anul 2015, la 2.350 de locuri.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri