Romania se confrunta cu un deficit foarte mare de ingineri, iar daca statul nu isi reorienteaza politica, in sensul sustinerii universitatilor tehnice, Romania va suferi din cauza lipsei resursei umane multi zeci de ani de acum inainte, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnice din Bucuresti, in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

"Universitatea si-a revenit foarte mult, incercam sa explicam companiilor ca vom ajunge cu totii intr-o mare problema, in conditiile in care nu spirijimin ingineria, in general, nu doar IT-ul. Vom avea cu totii o problema, companiile vor simti foarte repede, si chiar Romania, pentru ca atunci cand vorbim de businessuri noi in tara este nevoie de resursa umana. Fara resursa umana bine pregatita nu poti sa vorbesti de un business. Este cea mai mare problema a Europei, care are posibilitatea sa se dezvolte, dar nu are resursa umana", a explicat Mihnea Costoiu.

Potrivit acestuia, in ciuda numarului in crestere de tineri absolventi de Politehnica, respectiv circa 3.000-3.500 pe an, cifra aceasta este inca insuficienta.

"Doar anul acesta avem 11.000 de locuri de munca pentru studenti de la companii", a aratat Costoiu.

Piata romaneasca sufera si va suferi in urmatorii zeci de ani daca statul nu isi reorienteaza politica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri