Invatamantul clasic din Romania formeaza oameni supusi, invatati sa isi execute jobul, sustin reprezentantii Universitatii Alternative, care isi doresc, prin cursurile pe care le ofera, sa vina in completarea educatiei tinerilor romani si sa ii transforme in oameni capabili sa ia decizii de business.

"Sistemul de invatamant care este acum in Romania si in multe dintre tarile din lume a pornit in perioada revolutiei industriale, cand era nevoie de oameni care sa stie sa faca lucruri pe banda rulanta, sa isi faca jobul si atat. Astfel ca s-a creat un sistem educational care asta face si creaza oameni care se supun, obedienti si care nu stiu sa isi ia libertatea in propriile maini, nu stiu sa ia decizii. Asta se intampla fara sa ne dam seama pe tot parcursul scolii", a explicat Floriana Boldojar, media&communications manager la Universitatea Alternativa, in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

Potrivit acesteia, cursurile Universitatii Alternative, care vin in completarea sistemului tranditional de educatie, au ca scop dezvoltarea indivizilor in persoane cu autonomie, care dau dovada de gandire critica, oameni care stiu sa lucreze in echipa si care sunt capabile sa ia decizii importante.

La noi, principiile sunt in oglinda. Daca in sistemul clasic controlul este mai degraba la profesor si la continutul pe care il preda, la noi conteaza studentul, el fiind in centrul invatarii sale

Profesorii sunt angajati din companii

Floriana Boldojar a adaugat ca unul dintre cele mai atragatoare aspecte ale Universitatii Alternative tine de faptul ca profesorii sunt angajati din companii, care predau notiuni din domeniul in care activeaza.

"In sistemul clasic profesorii sunt foarte pregatiti din teorie, din carti, scriu carti, au pregatire academica, iar asta este foarte important, in timp ce la noi predau profesionisti care lucreaza zi de zi in domeniul lor. Adica predau marketing daca lucreaza in domeniul marketing, iar exemplele lor sunt mult mai practice, adaptate prezentului", a adaugat reprezentantul Universitatii Alternative.

Un an de studiu in cadrul Univestitatii Alternative costa 1.500 de euro, iar tinerii isi pot adauga notiuni complementare celor invatate in sistemul educational traditional in domeniile Antreprenoriat, Educatie, Management si Marketing.

"Momentan cream o universitate complementara celei clasice, pentru ca procesul de obtinere a unei acreditari ar fi indelungat si ne-ar forta sa schimba produsul. Ar trebui sa avem note, sa avem anumite materii si ar strica putin filosofia noastra", a explicat Floriana Boldojar.

Ce castiga tinerii care urmeaza Universitatea Alternativa

Floriana Boldojar a arata ca intre cele mai importante calitati pe care le antreneaza Universitatea Alternativa se numara cele pe care le cauta si angajatorii la candidati, ca autonomia si leadershipul, precum si abilitatile de lucru in echipa, de comunicare si de vorbit in public. De asemenea, se pune accent pe gandirea critica, pe gasirea de solutii si pe luarea de decizii.

"Avem si abilitati care nu sunt cautate inca de angajatori, dar sunt valoroase la nivel personal, pe termen lung dezvoltand persoana, cum ar fi un curs de miscare sau de explorare personala, care te face mai echilibrat si se vede asta si la locul de munca", a mai spus Boldojar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri