Headhunterul George Butunoiu organizeaza cursuri de cultura generala pentru corporatisti si antreprenori dornici sa se dezvolte in muzica, teatru, filosofie si chiar gramatica sau teologie. Specialistul in recrutare este de parere ca dezvoltarea in aceste domenii ii ajuta pe oameni, atat in viata personala, cat si in obtinerea unui job dorit.

"Eu, fiind headhunter, mereu am insistat pe cat de importanta este cultura generala in dezvoltarea unui om si cat de mult se vede aceasta din discutiile cu un om. Cultura generala poate fi recunoscuta intr-o discutie de cateva minute si face o mare diferenta intre oameni", a declarat pentru wall-street.ro George Butunoiu.

Astfel, incepand cu anul trecut, George Butunoiu organizeaza impreuna cu Societatea Muzicala cursuri de nivel academic de cultura generala. Primele cursuri au fost cele de cultura muzicala si au atras aproximativ 30 de manageri de nivel mediu si de top, precum si antreprenori.

Incepand din acest an, vor incepe cursuri de cultura generala in muzica, teatru si filosofie, care vor dura doi ani, un an fiind format din trei trimestre de cate 8 saptamani. Fiecare trimestru costa 1.600 de lei sau 4.000 de lei pentru intreg anul.

"Practic, este toata informatia relevanta care se preda in facultate pe disciplina respectiva, numai ca este mult mai concentrata. Sunt cursuri de cultura generala, tot ce este important in domeniul respectiv. (...) Cred ca 80-90% dintre cei care au fost la cursuri nu aveau nici cea mai mica intentie sa mearga la un curs de muzica, pana nu au citit programa, care i-a convins", a spus George Butunoiu.

El considera ca prin aceste cursuri managerii si antreprenorii se pot dezvolta atat pe plan profesional, cat si in plan personal.

"Pentru ei este important, pentru ca se vede si in cariera lor, de multe ori cultura generala face diferenta in obtinerea sau nu a unui job, pentru ca se vede un om cu pregatire, care stie sa faca conexiuni. Insa este si mai important pentru copiii lor, pentru ca dupa niste astfel de cursuri de cultura generala multi dintre ei se raporteaza altfel la copii, isi schimba parerile despre ce este important pentru ei, isi dau seama cat de importanta este cultura generala", a mai spus acesta.

"M-au enervat cursurile cu durata de 3 minute"

George Butunoiu merge impotriva curentului organizand cursuri cu durata atat de lunga, in contextul in care in training presiunea pe timp este foarte mare si cursurile sunt din ce in ce mai scurte.

"Acum cursurile se fac rapid, m-am enervat cand am vazut ca s-au bagatelizat, au devenit o marfa ca oricare alta, m-am enervat cand am vazut cursuri de trei minute. Cursurile s-au tot scurtat si au devenit din ce in ce mai impersonale, nu te mai intalnesti cu profesorul, nu interactionezi decat cu un calculator. Asa ca am decis sa fac cursuri de doi ani", a explicat headhunterul.

Cursurile vor fi predate de profesori universitari si de artisti.

Va introduce si un curs de gramatica

De la inceputul anului viitor, managerii interesati se vor putea inscrie si la cursuri de gramatica, care vor dura doua trimestre.

"Gramatica este o mare problema. Din ce in ce mai putini oameni stiu sa vorbeasca sau au uitat. De asemenea, si limba a mai evoluat, sunt schimbari in limba romana si cunoasterea gramanticii poate sa faca o diferenta, la ultimul nivel, intre doi oameni cu pregatire", a aratat George Butunoiu.

De asemenea, George Butunoiu se gandeste sa introduca si cursuri de teologie si de stiinte politice pentru corporatisti.

Sursa foto: Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri