Crossover, un startup infiintat in 2014 in SUA, vrea sa angajeze 200 de oameni anul viitor, majoritatea specialisti in domeniul IT, dar si ingineri, arhitecti sau specialisti in marketing. Angajatii vor lucra 100% "remote", adica nu vor veni la birou, putand munci de oriunde isi doresc, iar salariile variaza intre 30.000 dolari si 200.000 dolari brut pe an, fiind similare cu cele oferite de companie in toate cele 85 de tari in care activeaza.

Esti interesat de domeniul HR? Te invitam sa te inscrii la conferinta WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori.

Prezenta in Romania de circa un an de zile, compania are deja colaborari cu 100 de romani, care lucreaza in proiecte pentru companii din strainatate, in diverse domenii, insa in special in IT. Crossover estimeaza ca va plati doar in 2016 colaboratorilor locali remuneratii in valoare de patru milioane de dolari.

Compania are un model de business prin care isi propune sa asigura aceleasi conditii de munca, inclusiv aceeasi remuneratie colaboratorilor, indiferent de locatia acestora.

Romanii care colaboreaza in prezent cu Crossover sunt din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Targu Mures, Sibiu si Suceava.

200 de locuri de munca in 2017

In anul 2017, Crossover va angaja aproximativ 200 de persoane, cei mai multi in domeniul IT, dar si ingineri, arhitecti sau specialisti in marketing ori finante.

Compania ofera colaboratorilor din Romania salarii brute cuprinse intre 2.500 de dolari si peste 16.500 de dolari pe luna, respectiv intre 30.000 si 200.000 de dolari pe an, strict pe baza competentelor profesionale dovedite in timpul procesului riguros de testare.

Astfel, un inginer debutant sau cu 1-2 ani experienta castiga 2.500 de dolari pe luna, un specialist in marketing castiga pana la 6.200 de dolari pe luna, in timp ce un arhitect poate sa ajunga la o remuneratie lunara de peste 8.000 de dolari brut lunar.

"Feedback-urile companiiloe pentru care lucreaza colaboratorii romani au fost foarte bune, romanii sunt oameni care isi doresc sa munceasca mult, asa ca planurile noastre sunt sa ne extidem in Romania. Cautam in special specialisti in domeniul IT, aici fiind cea mai mare nevoie de personal, insa angajam si in alte domenii", a declarat Andy Tryba, fondatorul companiei americane Crossover, prezent la Bucuresti.

Ca si ceilalti peste 1.500 de angajati ai companiei din cele 85 de tari, unde compania activeaza, colaboratorii romani vor lucra in totalitate dupa modelul remote, din orice loc doresc, pentru ca organizatia nu are un sediu in Romania si nici nu intentioneaza sa isi deschida.

“Evolutia sectorului IT din ultimii 10 ani a determinat schimbari majore in modelul de afaceri al companiilor din majoritatea sectoarelor economice. Presiunea tehnologiei se resimte semnificativ si pe piata muncii. Oamenii isi doresc tot mai multa flexibilitate, stimulente financiare si indatoriri diversificate care sa le permita sa se dezvolte profesional. Talentul si competentele nu au legatura cu locatia geografica. Ne dorim sa ajungem la 1.000 de colaboratori in Romania, inclusiv 200 de persoane cu pregatire la cel mai inalt nivel in domeniul IT. Platforma Crossover ne permite nu doar sa selectam cei mai buni profesionisti, ci si sa le oferim acestora instrumente si traininguri care sa le asigure o cariera pe termen lung in cadrul companiei”, a declarat Andy Tryba, CEO si Fondator Crossover.

In prezent, compania are peste 1.500 de oameni din 85 de tari diferite care lucreaza “full-time” de oriunde doresc si se extinde datorita cererii din partea companiilor client.

Iti recomandam sa citesti si articolele Companie americana Crossover intra pe piata din Romania si ofera salarii de pana la 8.000 dolari pe luna si Aici e de lucrat: un manager american angajeaza 1.000 de romani si ii lasa sa munceasca de unde vor. "Biroul este un loc neproductiv"

Sursa foto: GaudiLab, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri