Cristian Popescu, noul managing director al SAP Romania, companie de solutii software de business si tehnologie, considera ca intotdeauna angajatii vor fi pe parcursul profesional in situatia de a fi nevoiti sa faca lucruri care nu le plac, insa este important sa gaseasca o cale prin care sa isi faca timp si de activitatile care ii pasioneaza.

Esti interesat de domeniul HR? Te invitam sa te inscrii la conferinta WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori.

Cristian Popescu a absolvit in anii `90 Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti si detine o serie de certificari postuniversitare din partea Institutului de Administrare a Afacerilor (ASEBUSS) si din partea IMD Business School, din Elvetia.

Primul job l-a avut la un institut de proiectari, unde isi aminteste ca a castigat un salariu de 96 de dolari pe luna.

"In facultate am avut o materie pe care nu am prea iubit-o, care se numea Transformatoare Electrice, iar la primul loc de munca in care am lucrat am fost pus sa proiectez transformatoare electrice. Cu banii din trei salarii mi-am cumparat un calculator HC 85 cu caseta si mi-am facut un programel care proiecta transformatoare in locul meu, ca sa scap de aceasta sarcina. Era un calcul matematic laborios, pe care l-am pus intr-un programel si apoi faceam un transformator la jumatate de ora, fata de unul la cateva zile, ca inainte. I-am aratat sefului ca fac si transformatoare si i-am cerut sa ma lase sa fac si ce-mi place", a explicat Cristian Popescu.

Astfel, el considera ca oamenii se intalnesc adesea cu situatii in care trebuie sa faca compromisuri, insa trebuie sa caute cai prin care sa poata face si ce le place cu adevarat.

"Intotdeauna trebuie sa fie un compromis intre ceea ce iti doresti si ce faci in realitate, insa poti sa gasesti cai sa impaci tot. Cred ca intotdeauna trebuie sa existe un balans, in care descoperi lucrurile care iti plac si devin cele care te motiveaza, iar pe restul le faci ca pe o nevoie de a te califica pentru lucrurile care iti plac", a precizat Popescu.

Feedback-ul, important pentru angajati

Cristian Popescu considera ca angajatii au din ce in ce mai mare nevoie de feedback din partea angajatorilor, iar managerii nu trebuie sa ignore aceasta nevoie.

"In contextul actual, in care evaluarea este importanta, feedback-ul permanent este important. Iar cand vorbesti de un numar mare de angajati nu mai poti sa nu fii tehnologizat pentru a ajunge la toti. Pentru ca ce puteai sa faci cand toata firma era intr-o incapere, respectiv sa ii bati pe umar pe fiecare, nu mai poti sa faci cand se munceste remote, cand ai angajati in diverse tari. Atunci, tehnologia te ajuta sa tii performanta la un nivel bun si sa o cultivi", a explicat Popescu.

Mai mult, el a aratat ca organizatiile din Romania acorda din ce in ce mai multa importanta resurselor umane si cresc investitiile in programele care ii ajuta in gestionarea eficienta a oamenilor, de la angajare la pensionare.

"Intr-o solutie de HR fiecare angajat dintr-o companie beneficiaza un plan de dezvoltare stabilit impreuna de el si de angajator, apoi compania are ocazia sa vada cum lucreaza acesta, angajatul primeste evaluari de la colegii sai, iar apoi managerul vede unde sunt punctele in care il poate lauda pe angajat si unde mai sunt aspecte de imbunatatit", a aratat Cristian Popescu.

Cu cat investesti mai repede, cu atat esti mai competitiv

O provocare pe piata locala de solutii software de business si tehnologie sunt companiile care inca refuza sa investeasca in solutii de HR, care au ca scop final dezvoltarea echipelor, urmata de cresterea competitivitatii organizatiei.

"Sunt companii in care se considera poti sa iti rezolvi problema cu un buget redus, iar cand este nevoie sa faci o investitie, probabil, exista o rezistenta. «Hai sa pastram asa ca a mers si asa». Problema este ca in lumea de astazi viteza de schimbare a crescut foarte mult si daca astazi esti bine peste trei luni s-ar putea sa nu mai fii bine in aceeasi industrie. Vrem nu vrem, cineva de langa noi vrea sa ne depaseasca, vrea sa faca mai mult si nu iti permiti sa stai", a precizat noul managing director al SAP Romania.

Cine este Cristian Popescu

Cristian Popescu s-a alaturat recent echipei de management a SAP Romania dupa ce, in ultimii doi ani, a ocupat pozitia de country sales director in cadrul Fujitsu Romania. Anterior, Cristian Popescu a facut parte din echipa Cisco, ocupand diverse functii si devenind, in 2010, directorul general al companiei.

SAP Romania a inregistrat, in anul 2015, o cifra de afaceri de 40 de milioane euro si un profit de 11 milioane euro. Si pentru 2016, compania vizeaza o crestere a afacerilor, pe baza accentuarii nevoii clientilor de a se adapta noilor modele de business impuse de tehnologiile digitale.

In prezent, peste 500 de companii din Romania utilizeaza solutii business SAP, acestea provenind din toate domeniile de activitate, precum productie, utilitati, bancar, asigurari, transport si retail.

Pe plan local, SAP are birouri in Bucuresti, Timisoara si Cluj, cu o echipa de peste 400 de angajati, care ofera servicii de consultanta si de implementare a proiectelor bazate pe solutii SAP pentru clientii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

Iti recomandam sa citesti pe WS PRO articolul SAP: Tinerii, tentati sa lasa scoala ca sa se angajeze

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri