Persoanele care conduc firme cu mii de angajati au in fiecare zi noi provocari si noi decizii importante de luat. O zi de-ale lor nu seamana cu una pe care o are un manager de departament sau un angajat pe functii de executie, asa ca nici obiceiurile lor zilnice nu seamana cu cele ale majoritatii oamenilor. Dar tocmai pentru ca au aceste obiceiuri sanatoase, au reusit sa isi atinga telurile si este cert ca fiecare dintre noi are de invatat o multime de lucruri de la ei. Iata ce fac ei altfel decat te-ai fi asteptat.

Nu pun pret pe haine si se imbraca mereu cam la fel

Foarte multe persoane au aflat deja de acest obicei oarecum ciudat al fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg. Intrebat de ce face asta, el a spus ca este o decizie in minus de luat. El a explicat ca felul in care se imbraca este o decizie minora, in care nu vrea sa investeasca prea mult. De altfel, si Steve Jobs obisnuia sa poarte aceleasi haine in fiecare zi, in ciuda faptului ca avea o avere fabuloasa si ar fi putut sa plateasca stilisti care sa-i aleaga cele mai bine croite costume.

Majoritatea dintre el folosesc mijloace de transport „verzi“

Ti-ai putea imagina ca timpul limitat si venitul generos ii determina pe directorii unor mari companii sa apeleze la masini cu soferi, la automobile sport cu multi cai putere sau la niste SUV-uri. Din contra, insa, pe multi dintre ei ii vei vedea pe bicicleta, in masini electrice sau chiar in mijloacele de transport in comun. Mai mult, uneori cu mijloacele de transport in comun sau cu bicicleta ajungi si mai repede la birou. Una dintre cele mai istete alegeri este o astfel de bicicleta electrica, cu care poti atinge viteze mari fara sa ajungi la birou transpirat. Dupa cum vezi, modele sunt o multime, iar preturile lor nu sunt in niciun caz doar pentru CEO-uri.

Fac sport zilnic

Cu totii am folosit cel putin o data o scuza pentru a sari peste ziua de sala, insa oamenii care ajung sa fondeze sau sa conduca firme de succes si-au facut un obicei din a-si incepe ziua cu exercitii fizice, se arata intr-un articol al revistei americane Inc. Si meditatiile fac parte din programul zilnic a multor lideri de companii. Daca aveai impresia ca dupa ce ajungi pe culmile succesului nu mai ai chef de sport sau nu mai ai energie sa mai adaugi o activitate zilnica in programul tau, se pare ca te inselai. Mai mult, chiar sportul le da energie.

Isi fac timp pentru ei

In filmele hollywoodiene, oamenii de succes pare ca sunt obsedati de lucru. De altfel, majoritatea oamenilor considera ca doar asa zisii workaholici ajung CEO. Nu este chiar asa. Bineinteles, pentru a-ti atinge telul este nevoie de munca, dar asta nu inseamna ca nu poti lua o pauza din cand in cand. Potrivit Business Insider, 67% dintre directorii executivi lucreaza mai putin de 50 de ore pe saptamana si 9% muncesc mai putin de 40 de ore intr-o saptamana. Timpul liber, asadar, este cel putin la fel de important ca si munca.

Isi organizeaza ziua cu o seara inainte

Directorii care sunt responsabili de companii gigant nu lasa lucruri la voia intamplarii si nu pleaca spre birou fara sa stie exact ce le rezerva ziua. In plus, pentru ca au foarte multe lucruri de facut, e nevoie de organizare si prioritizare. Cand esti CEO, toata lumea vrea opinia ta si putin din timpul tau, iar daca nu ai un plan facut bine inainte risti sa nu rezolvi nimic cu adevarat.

Tu ai vreunul dintre aceste obiceiuri? Crezi ca au ele legatura cu succesul?

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri