Companiile au din ce in ce mai multe provocari in lucrul cu angajatii de varste diferite, care au stiluri distincte de munca si vad locul de munca si beneficiile in diverse moduri. Daca tinerii isi doresc mai mult timp liber platit, seniorii sunt mai degraba interesati de siguranta locului de munca. Cristina Savuica, sefa companiei de recrutare Lugera, arata cum poti avea angajati motivati, indiferent de generatia din care fac parte.

Pentru candidati, sustine Cristina Savuica, jobul perfect inseamna, in proportii echilibrate, specificul rolului (activitatea pe care acestia o vor desfasura) si pachetul de beneficii financiare sau non-financiare.

Esti interesat de domeniul HR? Cristina Savuica va fi speaker in cadrul conferintei WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori. Te invitam sa te inscrii gratuit la eveniment.

"Dincolo de acestea, insa, in selectarea ofertelor, tot mai multi candidati iau in considerare brandul de angajator, evaluand totodata modul in care beneficiile acordate de companie capata sens in contextul organizational. Pe langa spatiul de lucru confortabil, evenimentele prietenoase, camerele de recreere, ceea ce conteaza si va face cu adevarat diferenta pe termen lung este despre crestere, despre dezvoltare personala, despre echipe de succes, despre cultivarea atitudinii de castigator, despre transparenta si un sistem de recompense adaptat nevoilor particulare ale angajatilor", considera Cristina Savuica.

Ce beneficii isi doresc angajatii

Daca tinerii isi doresc sa fie stapani pe programul lor si sa aiba mai mult timp liber platit, seniorii sunt interesati in continuare de siguranta locului de munca.

"Daca pentru generatia X, salariul, posibilitatea de a creste in cadrul companiei, siguranta jobului si echilibrul dintre viata profesionala si cea personala sunt importante, generatia Y isi doreste timp liber platit, posibilitatea de a lucra de la distanta, de a-si stabili propriul program, acces la resurse, oportunitati de crestere profesionala, dar si flexibilitatea de a-si alege singuri beneficiile", a precizat Cristina Savuica.

Cand vine vorba despre dezvoltare, cel mai des, generatia Y este vazuta ca generatia care contesta autoritatea, sustine Cristina Savuica, fiind generatia care a inventat conceptul de echilibru intre viata profesionala si cea privata. De asemenea, faptul ca jobul nu reprezinta o prioritate a fost interpretat de multe ori ca lipsa de implicare.

Sunt insa dispusi sa dezvolte noi abilitati, sa isi asume riscuri si se adapteaza cu usurinta, avand rezultate bune in medii instabile.

Pe de alta parte, generatia X este probabil cea mai instruita generatie de angajati de pe piata muncii la momentul actual.

"In primul rand, au crescut intr-o perioada in care tehnologia a avansat extrem de rapid si au avut acces la o multitudine de resurse. Apoi, sunt copiii generatiei de workaholics, Baby Boomers, iar influenta parintilor se simte in disponibilitatea acestora de a munci mult si de a lupta pentru a trai stilul de viata pe care si-l doresc", a mai explicat sefa companiei Lugera.

Cat de important ramane salariul

"Pentru rolurile in care nu exista alte beneficii, salariul intra in top trei ca importanta. La fel de importante, insa, pentru acceptarea ofertei in aceste situatii sunt programul flexibil, localizarea sau asigurarile medicale. Pentru rolurile in care veniturile includ o componenta variabila, bonusuri si comisioane, salariul conteaza mai putin", a reliefat Cristina Savuica.

Lugera The People Republic este unul dintre cei mai importanti jucatori nationali din piata de servicii de resurse umane. Cu o prezenta de 15 ani pe piata romaneasca, Lugera a atins in 2015 o cifra de afaceri de 52 mil. euro, plasandu-se pe pozitia a doua in topul companiilor de consultanta in resurse umane. Consultantii Lugera gestioneaza lunar conturile a peste 7.100 angajati temporari si proceseaza peste 22.000 fluturasi de salariu, prin 9 reprezentante locale: Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu si Timisoara.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri