FAN Courier, cel mai mare jucator din curieratul local, se confrunta pe anumite orase precum Cluj sau Timisoara cu probleme in recrutarea de personal, a spus Nadir Balasel, director adjunct al companiei, in cadrul celei de-a patra editii a retailArena – Go (g)Local.

Esti interesat de domeniul HR? Te invitam sa te inscrii la conferinta WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori.

„Avem o problema de recrutare pe anumite orase precum Cluj si Timisoara, nu gasim oameni, sunt foarte multe comenzi, avem 15-20 de masini si nu avem cine sa le conduca. Initial am crezut ca e partea financiara, insa oamenii sunt comozi. Le-am explicat ca nu vor iesi la pensie ca si curier, ca au posibilitatea de a avansa pe scara ierarhica. Prefera sa mearga ca si bodyguard in mall decat sa care frigidere pana la etajul 8”, a afirmat Nadir Balasel.

FAN Courier a incercat sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema prin diferite parteneriate cu scoli specializate (pe partea de servicii postale), insa exista interes doar din partea cadrelor didactice. „Tinerii sunt foarte putin interesati, nu sunt genul care studiaza din pasiune pentru o astfel de meserie. Asa ca avem in plan o scoala de curierat, facuta de noi, deoarece nu avem de unde lua oameni. Ne-am gandit si sa relocam forta de munca din zone precum Moldova, partea de sud sau Valea Jiului, spre Ardeal”, a enumarat Balasel cateva dintre solutiile avute in plan.

La randul sau, Claudia Badea, manager cora Lujerului, spune ca retailerul intampina probleme in privinta recrutarii angajatilor pe partea de comert fizic, insa pe online nu exista astfel de piedici, intrucat personalul intern se arata foarte interesat de conceptul de drive.

„Vrem si noi sa recrutam din zone limitrofe. Este pacat ca s-au desfiintat scoli de meserii. In comertul offline angajatii tineri renunta foarte usor intrucat li se pare greu, le este teama pentru responsabilitatea pe care o vor avea”, puncteaza Claudia Badea.

Pe de alta parte, desi in prezent sunt cautati IT-isti, pe viitor targetul ar putea fi directionat catre alte meserii, afirma si Mihai Cosma, head of solution arhitecture Kapsch Romania.

„Trebuie sa fii IT si altceva, copiii se nasc cu tableta in mana. Exista o lipsa acum de IT-isti, peste 10 ani s-ar putea sa nu mai fie o lipsa si sa se caute alte meserii”, puncteaza Cosma.

Partenerii evenimentului sunt Microsoft (Technology Partner), Omnichannel Day delivered by FAN Courier, Media Galaxy (partener), Altex(partener), PayU (partener), ING Bank(partener),Carrefour (partener), Service Return (sponsor) si VE Interactive (sponsor).

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri