Angajatii, cat si angajatorii romani, atunci cand sunt intrebati in mod spontan ce presupune calitatea vietii la locul de munca, raspund ca aceasta este data de o atmosfera placuta, conditii fizice si tehnologice optime, un salariu bun insotit de compensatii si beneficii adecvate, dar si de oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala.

Aceste concluzii reies in urma mai multor interviuri si focus-grupuri cu angajati si angajatori din patru orase ale tarii, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, in cadrul unui studiu realizat de Up Romania (noua identitate a Cheque Dejeuner Romania) impreuna cu IRES.

Esti interesat de domeniul HR? Te invitam sa te inscrii la conferinta WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori.

Astfel, cand li s-a cerut sa intocmeasca un top al elementelor definitorii pentru calitatea vietii la locul de munca, angajatorii au plasat pe primul loc conditiile de munca:

  • siguranta fizica la locul de munca,
  • curatenia la locul de munca,
  • respectarea drepturilor angajatilor,
  • pasiunea pentru munca realizata,
  • un salariu bun.

Atmosfera placuta, un nivel scazut de stres si increderea intre salariat si angajator, completeaza topul calitatii vietii la locul de munca, din perspectiva angajatorilor.

La randul lor, angajatii cred ca in topul elementelor care fac ca viata la serviciu sa aiba o calitate buna se numara:

  • un salariu bun,
  • pasiunea pentru munca
  • un nivel scazut de stres
  • o buna colaborare cu managementul
  • un program flexibil.

Programul flexibil, dorit de toata lumea

In ceea ce priveste munca dupa un program flexibil, aceasta este dorita deopotriva de angajati si angajatori, noile industrii permitand o autonomie sporita a muncii.

In acelasi timp, salariul bun a fost indicat de cei mai multi dintre angajati drept un pilon de baza care intretine motivatia angajatilor, acesta fiind esential pentru o buna calitate a vietii in general, nu doar la locul de munca.

Printre rezultatele unei bune calitati a vietii la locul de munca se numara retentia sau stabilitatea personalului, motivarea acestuia, cresterea implicarii si productivitatii angajatilor.

Intrebati ce ar pastra neschimbat la mediul de munca, angajatii mentioneaza ca ar pastra in primul rand echipa cu care lucreaza, flexibilitatea de care beneficiaza, unele beneficii extra-salariale, spatiile de recreere si managerul.

Pe de alta parte, printre schimbarile dorite, angajatii au enumerat masuri vizand flexibilizarea mediului sau a conditiilor de munca, precum si eficientizarea activitatii. Printre aceste masuri se numara: diminuarea sau reducerea unor proceduri, feedback mai frecvent, criterii de performanta mai numeroase si utilizarea lor in evaluarea si recompensarea angajatilor, delegarea de sarcini, constituirea de echipe cu membri din generatii apropiate.

Up Romania (fosta Chèque Déjeuner) a fost infiintata in anul 2002 si deserveste peste 20.000 de clienti si 700.000 de beneficiari.

Iti recomandam sa citesti si articolul IRES: Angajatorii sporesc beneficiile pentru motivarea personalului, din lipsa de forta de munca specializata

Sursa foto: Minerva Studio, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri