Exercitiile fizice nu reprezinta doar o modalitate de a-ti imbunatati starea de sanatate si de spirit, ci ajuta si la venitul tau lunar, spun cercetatorii.

Un studiu realizat de o echipa de la Universitatea de Stat din Cleveland a relevat faptul ca persoanele care fac sport in mod regulat, calculat la trei ore pe saptamana, au un salariu cu 9 procente mai mare decat cei care amana mersul la sala pe lunea aceea care nu mai vine niciodata.

Este deja limpede ca asistam in prezent la un adevarat fenomen in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata sanatos, care implica, negresit, si exercitiile fizice. De altfel, tot mai multe studii au scos la iveala numeroasele beneficii care decurg din exercitiile practicate regulat, iar necesitatea miscarii in viata omului modern, urban, care petrece 8-9 ore stand pe scaun la birou, este deja un lucru acceptat de noi toti.

Care este legatura dintre salariul castigat si sport

Cei care sunt activi si fac exercitii fizice sunt mai disciplinati si mai determinati, fapt care se vede si in viata profesionala. Pentru ca sunt mai organizati si mai bataiosi, reusesc sa ajunga si la un salariu mai mare. Analiza realizata in Cleveland nu este insa singura care arata ca oamenii in forma sunt mai bine platiti. Un alt studiu realizat in 2007 arata ca persoanele supraponderale aveau un venit familial cu 25% mai scazut. Dar ce legatura poate exista intre numarul de genuflexiuni pe care le faci intr-o saptamana si suma care ti se vireaza in cont la finalul lunii?

Una foarte stransa, se pare. Oamenii care fac sport nu sunt doar mai organizati, ci au mai multa energie, ceea ce ii face sa se implice in mai multe proiecte suplimentare, lucruri care nu raman neremarcate de sefi. Pentru ca sunt mai sanatosi, lucreaza la potentialul maxim si lipsesc foarte rar de la serviciu - alti factori importanti cand vine vorba despre negocierea unui salariu.

De la primul argument legat de imbunatatirea aspectului fizic, fapt ce sporeste increderea in fortele proprii, trecand prin multiplele beneficii legate de sanatate si de starea de spirit si ajungand pana la faptul ca sportul ajuta memorarea si procesele cognitive - argumente care explica de ce sportul s-ar putea afla in spatele unui castig mai mare pot fi nenumarate.

Aceste argumente explica si de ce un astfel de card este atat de util unui angajat modern, a carui munca se desfasoara la birou. El poate fi utilizat pentru combinatii complexe de activitati: luni - inot, marti - crossfit, miercuri - squash si asa mai departe, adaptate nevoilor si rolurilor pe care un angajat le are in viata lui privata (cursuri de exercitii fizice pentru gravide), in vreme ce contribuie prin solutii la un mai bun management al timpului liber. Angajatorii inteleg si ei ca sportul creste productivitatea angajatilor, asa ca daca inca nu beneficiezi de un astfel de bonus salarial, managementul companiei cu siguranta se va bucura sa afle ca exista o solutie atat de concreta si de accesibila pentru a avea angajati fericiti si cifre in crestere.

Cum privesc romanii exercitiile fizice

In tara noastra, sportul este privit ca o componenta importanta dintr-un stil de viata sanatos. Asa se face ca un studiu realizat de GFK arata ca majoritatea romanilor sunt de acord cu afirmatia ca exercitiile fizice sunt imperative cand vine vorba despre un stil de viata sanatos. Aceeasi analiza arata ca cei care pretuiesc cel mai mult miscarea sunt bucurestenii. 6 din 10 locuitori ai capitalei spun ca fac miscare în mod regulat, ceea ce nu poate fi decat imbucurator, insa cifra poate fi si imbunatatita.

Majoritatea celor care folosesc diverse scuze pentru a amana mersul la sala stiu foarte bine efectele benefice ale exercitiilor fizice, dar comoditatea ii determina adesea sa amane mersul la sala. Hotararea de a face o schimbare si de a avea un stil de viata mai sanatos este luata de obicei intr-o perioada de noi inceputuri.

O analiza interesanta a check-in-urilor de pe retelele de socializare arata ca in luna ianuarie a fiecarui an se inregistreaza o crestere substantiala a utilizatorilor care isi dau check-in la sali de sport. In luna februarie, insa, ele scad cu cel putin 10 procente. E clar, deci, ca e nevoie de ceva mai mult decat inceputul saptamanii, al lunii sau al anului pentru a face o schimbare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri