Edenred, companie emitenta de carduri si tichete valorice, a gasit o formula eficienta de a-si recompensa si motiva angajatii, permitandu-le sa isi aleaga beneficiile extrasalariale pe care doresc sa le primeasca. Astfel, cei peste 140 de angajati ai companiei pot sa opteze daca vor sa mearga la sala, de exemplu, sau vor sa li se deconteze transportul ori sa li se achite cheltuielile cu stomatologul.

"Noi (ca angajatori - n. red) suntem primii interesati, inca din procesul de recrutare, sa aflam care sunt lucrurile care ii motiveaza pe candidatii la joburile noastre, asa ca ii intrebam inca de la interviul de angajare", a declarat pentru wall-street.ro Ramona Grigore, HR manager Edenred.

Potrivit acesteia, angajatii Edenred primesc de la companie toate tipurile de carduri si tichete valorice pe care compania le are in oferta, insa, pe langa acestea, ei beneficiaza si de alte categorii de beneficii. Intre acestea se numara abonamentele medicale, decontarea transportului, abonamente la sala sau aacesul la un serviciu de inchiriere de carti.

"Pe langa tichete, oferim alte noua tipuri de beneficii, in care includem, in ponderi diferite, accesul la servicii medicale private, accesul la servicii stomatologice sau oftalmologice, decontarea transportului, acces la sala de sport si abonament la Bookster. Fiecare beneficiu reprezinta ponderi diferite in pachetul pe care il oferim, in functie de alegerea angajatului. Aceste alegeri sunt influentate de varsta angajatului, de interesele pe care le are, de situatia de acasa a acestuia. Ne dorim ca fiecare angajat sa isi aleaga, in fiecare an, pachetul, in functie de nevoile pe care le are", a explicat Ramona Grigore.

Astfel, ea a aratat ca in luna mai a fiecarui an pachete de beneficii ale angajatilor se modifica, in functie de dorintele exprimate de fiecare dintre acestia.

Organizatia aloca un buget fix, ei aleg cum si-l impart

Ce vor tinerii, ce isi doresc seniorii

Daca tinerii vor sa aiba posibilitatea de a face sport dupa orele de birou, angajatii cu varste mai intaintate pun accent pe serviciile medicale private.

"Tinerii se indreapta, in special, spre sport si spre carti, iar seniorii aleg, mai degraba, serviciile medicale. De altfel, abonamentele la servicii medicale private sunt, in general, o constanta, indiferent de varsta, asta si din virtutea faptului ca inca exista provocari in sistemul de sanatate de stat. Deci si tinerii aleg serviciile medicale, insa aloca un buget mai mic", a explicat Grigore.

Edenred este una dintre cele mai mari companii care emite carduri si de tichete de masa din Romania, cu activitate pe piata locala din anul 1998. Compania emite sapte tipuri de tichete, cele mai populare fiind tichete de masa pe suport de card si hartie, alaturi de tichete cadou si cardurile de cadouri. In portofoliul companiei se mai afla voucherele de vacanta, tichetele de cresa, tichete de ingrijire medicala si tichetele sociale. Compania are aproximativ 140 de angajati.

Compania concureaza pe piata tichetelor cu Sodexo si Up (fosta Cheque Dejeuner).

Sursa foto: garagestock, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri