Angajatorii ii intreaba in general pe candidati in cadrul interviurilor de angajare despre un moment in care au esuat si cum au depasit acea slabiciune. Focusarea pe slabiciuni nu este insa intotdeauna cea mai buna cale de a gasi cel mai bun candidat pentru un job, sustin doi fosti angajati Facebook, care cred ca organizatiilor pot chiar sa profite de punctele slabe ale oamenilor.

Astfel, specialistii in HR sustin ca cea mai buna forma de a adresa o intrebare care poate fi legata de slabiciuni este in forma umatoare “Ce activitate te face sa ramai blocat ore in sir"?, scrie Business Insider.

Astfel, angajatorul in loc sa scoata in evidenta slabiciunile unei persoane, intreband in schimb cu ce activitati isi pierde ore in sir poate identifica punctele forte ale acelui candidat, adica acele activitati in care prefera sa se implice emotional.

Este vorba doar despre o schimbare de perspectiva, insa este o miscare ce a adus mult timp succesul in procesele de recrutare derulate de Facebook

In anii de inceput ai Facebook, cand in companie lucrau doar cateva sute de angajati, organizatia a decis sa isi centreze cultura pe intarirea punctelor forte ale angajatilor si sa puna accent pe calitatile oamenilor.

Astfel, Facebook, companie in care angajatii nu trebuie sa fie maestri in toate domeniile, tine cont de punctele cheie ale pozitiilor deschise si cauta oameni care sa se potriveasca. De exemplu, daca un candidat afirma ca pierde ore in sir in zona de codificare dintr-un proiect care ii place, atunci inseamna ca el este omul potrivit pentru zona de codificare. Iar daca uita de el in fata unei foi goale, cand este in cautarea de idei noi, atunci acel om se pot dovedi potrivit in rolul de manager de produs.

In acest context, specialistii in HR care au activat la Facebook sustin ca organizatiile ar trebui sa se uite cu mai multa atentie la aceste puncte forte ale candidatilor si sa nu incerce, din instinct, sa indrepte atitudini pe care le considera gresit slabiciuni.

Sursa foto: Photographee.eu, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri