Obiceiurile tale te definesc ca om. Atunci cand in rutina zilnica sunt si deprinderi mai putin bune, acestea ajung sa iti afecteze productivitatea si sa te tina pe loc. Multi ajung sa se complaca in astfel de situatii si nu sunt constienti de impactul pe care il au asupra evolutiei lor.

Pentru a scapa de obiceiurile daunatoare, ai nevoie de rabdare. Autocontrolul are o implicatie puternica in ceea ce priveste sansele tale de a te bucura de succes. Autocontrolul te ajuta sa iti formezi obiceiuri utile care ajuta la dezvoltarea ta ca si om. O persoana care se poate controla in fata tentatiilor si obiceiurilor distructive are capacitatea necesara de a pune bazele unui mod de viata productiv.

Navigarea impulsiva pe internet

Sunt necesare 15 minute de concentrare pentru a intra intr-un ritm bun de munca si a putea da randament maxim. Conform cercetarilor, persoanele care reusesc sa intre in acest ritm sunt de 5 ori mai productive. Persoanele care in timpul de lucru, iau pauze dese pentru a naviga pe internet doar pentru a citi stirile sau a-si verifica facebook-ul, nu reusesc sa isi pastreze starea de concentrarea, lucru care scade semnificativ productivitatea si calitatea muncii, conform entrepreneur.com.

Folosirea telefonului in timpul unei conversatii

Butonarea telefonului in timpul unei conversatii este un obicei care afecteaza calitatea discutiilor pe care le intreprinzi cu oamenii din jurul tau si iti poate crea o imagine neplacuta. Cel mai indicat, atunci cand intri intr-o conversatie, foloseste-ti intreaga concentrare in asa fel in cat sa exprimi ceea ce gandesti intr-un mod cat mai clar.

Incapacitatea de a iti seta prioritatile iti distruge rutina zilnica

Imposibilitatea de a iti seta prioritatile si acceptarea continua a unor task-uri pe care esti constient ca nu le poti realiza cu succes, vin din felul tau de a fi si din teama de a refuza. Tipul acesta de comportament poate da nastere la stres, depresie si extenuare, lucruri care te tin departe de sansa ta de a iti mentine autocontrolul. Refuzarea unui task pe care esti constient ca nu ai disponibilatea de a il realiza cu succes iti va oferi posibilitatea si timpul necesar pentru a iti duce la bun sfarsit atributiile existente.

Interactiunea continua cu persoanele "toxice"

Intotdeauna vor fi persoane care te vor influenta negativa si te vor tine pe loc. Cel mai important este sa te desprinzi de ele si sa te concentrezi asupra oamenilor care te pot ajuta sa evoluezi si de la care ai ce invata.

Frica de a-ti pune in aplicare ideile

Aceasta nesiguranta si teama in ceea ce priveste punerea in aplicare a ideilor tale te va tine departe de reusita. Majoritatea scriitorilor petrec ore in sir gandindu-se la personajele si la intamplarile pe care sa te transpuna in cartile lor. Multi dintre ei scriu numeroase pagini stiind ca nu vor ajunge in varianta finala, dar stiu ca ideile trebuie puse in practica pentru a le putea dezvolta. Obisnuim sa avem reticiente in ceea ce priveste punerea in practica a unei idei de teama esecului.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri