Echipele de seniori si juniori ale Romaniei au obtinut sapte medalii la editia 2016 a Turneului International de Informatica Shumen din Bulgaria, adjudecandu-si trei medalii de aur, trei medalii de argint si o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Emanuel Dicu (clasa a VIII-a/Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova), Andrei Costin Constaninescu (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul National " Dinicu Golescu" din Campulung).

Cei trei elevi laureati cu argint sunt Alexandra-Maria Udristoiu (clasa a VIII-a/ Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova), Andrei Coman (clasa a VIII-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala) si Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui).

Medalia de bronz a fost castigata de Maria-Alexa Tudose (clasa a VIII-a/Colegiul National "Ion Luca Caragiale" din Ploiesti).

Din echipa tarii noastre a facut parte si Radu Alexandru Muntean (clasa a XII-a/ Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala). Olimpicii romani au fost insotiti si pregatiti de profesorii Marius Nicoli (Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova), Daniela Elena Lica (Centrul de Excelenta Prahova), Ciprian Chesca (Liceul Tehnologic "Costin Nenitescu" din Buzau) si studentul Radu Visan (Universitatea Politehnica Bucuresti).

Competitia s-a desfasurat in localitatea bulgara Shumen, fiind la a VII-a editie in format international (initial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatica din tara gazda). Au participat loturi nationale si echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Romania si Rusia.

Iti recomandam sa citesti si articolul Ministerul Educatiei aloca 3,5 milioane de lei pentru premierea olimpicilor romani

Sursa foto: tomertu, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri